Videón a kitálaló adóellenőr

Az Átlátszó videóján Horváth András fél órán keresztül részletezi, cégnevek nélkül azokat az adóvisszaéléseket, amik hatalmas szeleteket vesznek ki az államkasszából.

Az egykori adóellenőr elég hajmeresztő dolgokat mesél, ha valakinek bírja a gyomra az ilyesmit szombat délben, az elolvashat egy hosszú cikket, amiben Horváth részletezi a helyzetet és azokat a tényezőket, amik ennek a helyzetnek kialakulásához vezettek.

1000 milliárdot enged el a NAV a nagyoknak egy kiugrott ellenőr szerint

Az ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozó Horváth Andrásnál betelt a pohár és feljelentette az ügyészségnél a saját munkahelyét. Azt állítja, hogy évente nagyjából 1000 milliárdos tételt csalnak el a nagycégek, az adóhivatal pedig nem lép fel ellenük kellő erővel.

Az Index túl kurta cikkéből kiderül, hogy Horváth több esetben tapasztalta azt, hogy a hivatal vezetése elnézőbb a nagyobb cégekkel és multikkal szemben. Gyakran történt vele olyan, hogy amikor észlelt valami visszaélést az ügyeknél, azonnal lekapcsolták, mint egy igazi forrófejű, mindenlébenkanál nyomozót szokás a korrupt rendőrkapitányságokon.

Horváth a VÉSZ és a Levegő Munkacsoport közös rendezvényén állt ki a közönség elé és mondta el a véleményét. Sajnos cégneveket jogi okokból nem mondhatott, de minden részlet szerepel az ügyészségnek beadott jelentésében. Horváth azt is elmondta, hogy már beadta a felmondását a NAV-nál, de még tegnap is próbálták visszatartani.