Tanulságos átböngészni, kinél költ el a kormány bő 640 millió forintot a kampányban, amiben azt reklámozzák, hogy az ország milyen sok pénzt kapott az EU-tól.

Mivel a magyar sajtóban – a kormány szándékai szerint mindenképpen – félfeudális rendszer uralkodik, szemnyitogató dolog megnézni, hogy a Földesúr kinek dob a hirdetési bevételekből a legfrisebb, 640 milliós kampányban, ami teljes egészében tök értelmetlenül elköltött közpénz. És persze ugyanilyen fontos, hogy kinek nem adnak ingyenpénzt.

Advertisement

Nem fog meglepetést okozni, hogy a költések helyének és összegének nem mindig van sok köze az adott kiadvány nézettségéhez.

Az online médiával kezdem:

Itt az logikusnak tűnik, hogy a kormány az Origón költse a legtöbbet, 36 millió 195 ezer forintot sikerpropagandára. A második az Index közel 27 millióval. Ez négymillió forinttal nagyobb hirdetési bevétel nekik, amennyit az összes megyei napilap online kiadásai együtt kapnak.

Advertisement

A fideszes metropol.hu-nak lehullott azért 2,5 millió, aztán jön a két érdekesség. A fentiekhez képes alacsony nézettségű, de Matolcsy György unokatestvérének résztulajdonában álló vs.hu 6 812 994, míg a végképp egészen aprócska, de a Fidesz parlamenti frakciója által finanszírozott bűn- és heccügyi blog, a Pesti Srácok 11 887 200 forintot kap.

Tévéfronton a fideszes TV2 kapja az online-nál persze jóval nagyobb della oroszlánrészét, az RTL Klub részesedését pedig te tippeld meg. Igen, az nulla forint. Kapnak még pénzt a köztévé különböző csatornái, sőt az ATV-nek is jutott 2 millió 270 ezer és kábé ennyi a Centrál Média Story csatornáinak is.

Széles Gábor viszont antigravitációs szopóágra került, az Echo Tv 386715 forintja ugyanis fricskaszámba megy, szinte rosszabb, mintha nem kaptak volna semmit. És Széles print lapja, a Magyar Hírlap tényleg nem kapott egy garast sem. A nyomtatott sajtó országos lapjai közül csak a Metropol, a Magyar Nemzet és a Napi Gazdaság kaptak sikerpropaganda-hirdetéseket, a többi print pénzt a megyei napilapok között osztották el.

Itt az Átlátszó által kikért teljes költési táblázat, perverzeknek és a részletek szerelmeseinek.