Jövő héten indul a Bánkitó Fesztivál. Tavaly voltam életemben először, akkor magával ragadott a feszt hangulata, azóta nem ereszt. Szerkesztőségünk egyik tagja fellépőként vesz részt, többen partiállatként vetjük magunkat a tóba.

A fesztivál krédója évek óta ugyanaz, elég egyszerű: a reklámokkal és különféle bankkártya- és sörszponzorokkal telezsúfolt, szupernagy és hiperhangos nagy fesztiválokkal szemben tartani egy olyan bulit, ahol a láblógatós másnapos chill, a biciklizés, vagy a donáldkacsázva sörözés ugyan olyan természetes része, mint az éjszakai eszeveszett veretés.

Advertisement

Nagy nemzetközi nevekre nem kell számítani, óriási hangulatra és jobbnál jobb magyar zenekarokra annál inkább. Csütörtökön föllép Inkei kolléga a Népi Papa és a Haverok nevű méltán elismert homoszexuális posztpunk formációjával. Ezen kívül lesz még igazi kalóz-ska a Csaknekedkislánynak köszönhetően, este pedig a Fran Palermo és az Akkezdet Phiai is fellép.

Én csütörtökön mindenképp ott leszek, aki pedig a Jalopnik-szerkesztőségének kulisszatitkaira kíváncsi, ha szerencséje van akár Petrány Máté kolégával is összefuthat.

Persze a többi napon is lesznek finomságok, pénteken Decentralizált Pálmafák, Meztelen Diplomaták, Belga és a többi. Szóval ha úgy van, tekerjetek vagy vonatozzatok le Bánkra, ha meg jöttök, keressetek minket itt kommentben vagy Népi Papa és a Haverokon!