Döbbenten állok: minden magyar híroldal közül a Cink posztjait osztják meg átlagosan a legtöbbször a magyar Facebook-felhasználók, 131-szer. Ez pont ma derült ki, amikor le vagyunk tiltva a Facebookról! Humorpéntek! Osszátok!

Egy átlagos Index-posztot 99 fb-júzer tart megosztásra érdekesnek, egy cinkeset 131. Mi következik ebből? Gondolom semmi, de azért jól hangzik, és igazából tökre örülünk neki, hogy ilyen sokan akarják továbbadni, amit nálunk hallottak. Köszönjük! A felmérést a Feedstripes csinálta, ami egyfajta Google Reader-utód. A vizsgálati módszer az volt, hogy a 3 hónap alatt minden egyes megjelent cikk/poszt népszerűségét 16 alkalommal kérdezték le a Facebooktól, a Twittertől, a Google Plustól és a LinkedIntől, először 15 perccel a megjelenés után, legkésőbb pedig 14 nap elteltével.

A hatalmas infografikát érdemes böngészgetni, mert vicces adatok ugranak ki belőle. A Cink posztjait a Twitteren is szeretitek megosztani, itt nem átlagban, hanem abszolút számban volt sokkal kevesebb posztból háromszor annyi megosztásunk, mint a 444-nek, jóval több, mint a hvg.hu-nak, elég sokkal több, mint az Origónak és feleannyi, mint a giga Indexnek. Nem kell megőrülni, a twitteres megosztásaink a facebookosok tizedét teszik ki.

Abba is hagyom a statisztikabuzizást, mert nem lesz ennek jó vége!