Ifjúsági focimeccs lesz április 21-én a csodálatos nevű Pancho Aréna első programja. Összegyűjtöttünk néhány grandiózusabb ötletet, induljon a rumble in the Váli Valley!

Rumble in the Jungle 2

1974 októberében rendezték a Kongó-parti Kinshasában a világ talán legbizarrabb, legvadabb bokszmeccsét, a Rumble in the Jungle-t, George Foreman veretlen nehézsúlyú bajnok és Muhammad Ali korábbi király között.

Advertisement

A bulit Mobutu Sese Seko kongói diktátor meghívására szervezte Don King promóter-bűnöző, Ali kiütéssel nyert a nyolcadik menetben.

A két sportoló soha többé nem találkozott a ringben. Mindketten élnek még: Foreman 65 éves, Ali 72. Lassan itt az ideje a nagy visszavágónak.

Orbán Viktor és barátai vs. spanyol fociválogatott

Különös csemegében részesültek 2011. március 9-én Csecsenföld futballrajongói. Ramzan Kadirov, a tagállam ifjú hadúrból lett Moszkva-barát ura lépett a pályára Ruud Gullit holland szupersztár és csecsen nagykutyák oldalán egy nyugdíjas, de vb-győztes focistákból összerakott brazil válogatott ellen: ott volt Romário, Bebeto, Cafú. Két 25 perces félidőt játszottak, az első végén 2–2 volt az állás, végül a brazilok nyertek 6–4-re.

Advertisement

Xavi és Iniesta talán át tudnák passzolni a Simicska-Szijjártó középpályát, de biztos nem lennének ilyen szemtelenek.

Ladikos naumachia

Ezek a hajós gladiátorcsaták voltak, az elsőt Julius Caesar rendezte; a Tevere mellett ásatott hadszíntéren 2000 gladiátor csapott össze rendes római hadihajókon. Aztán Nero csinált először ilyet külön erre a célra épített amfiteátrumban.

Azt nem tudni, hogy a Pancho Aréna gyepét el lehet-e árasztani vízzel, mindenesetre csábító gondolat elképzelni zöld bársony dohányzókabátjában Lázár Jánost, ahogy egy ladik orrában állva nekivezeti apró flottáját egy rakás felfegyverzett fegyencnek, hű fegyverhordozójával, Mészáros Lőrinccel az oldalán.

Arirang-fesztivál

Augusztusban szokták megrendezni a phenjani Május Elseje Stadionban az Arirang-fesztivált, ahol több tízezer sportoló mutat be koordinált tömegjeleneteket. A Pancho Arena ugyan kisebb, mint 150 ezer férőhelyes észak-koreai társa, de attól még elég impozáns lenne, ahogy több ezer együtt mozgó aktivista színes kártyákkal kirakja a Nenyit.

Advertisement

Ez persze csak néhány ötlet volt a Puskás-Suzuki-kupa döntője helyett, ha tudsz jobbat, azonnal posztold ide!