Emlékszem, az éjszaki buszra vártunk a 32-esek terén, mikor olvastam a szörnyű hírt: Fülöp Peti egérgyilkos lett! Már akkor mondtam a barátnőmnek, hogy bizony-bizony, ha tudta volna szegény, hány egyszerű házi egér fogó módszer van, nem jár így. Pedig akkor még nem is ismertem a legtutibb megoldást!

Az én fejemben két változat élt mostanáig. Az egyik: libikókát kell építeni egy léc és egy lavór segítségével. Ha csali kedvéért végig mászik az egér a lécen (1) és a súlya miatt belebillen a léccel együtt a lavórba (2). Ennek van killerverziója is (ha mondjuk hétvégi házban garázdálkodik a beste és nem akarjuk, hogy több napi szenvedés után múljon ki): egyszerűen vízzel kell feltölteni a lavórt.

A másik, hogy kitámasztunk egy virágcserepet (cserép legyen, ne könnyű műanyag vacak) egy fél dióval, aminek befele néz a bontott fele. Az egér csak úgy fér hozzá, ha bemászik a cserép alá (1), kilöki a diót (2), ráesik a cserép (3).

Kezdő csapdázók kedvéért mondom, hogy valamit tegyünk alá, tálcát vagy ilyesmit, mert különben nagyon nehéz felszedni a földről egy cseréppel leborított egeret!

Advertisement

Persze ennek hátulütője, hogy hosszú léce, lavórja vagy épp üres virágcserepe nem midnenkinek van. Na de itt a tuti megoldás, amit a Lifhacker posztolt ki ma (illetve már korábban is, de most egy remek videót is csinált belőle). Ehhez csak egy szemeteskosár vagy felmosóvödör kell, meg egy papírguriga.

Tudtok más módszert is?