Nemsokára önellátó betyárfarmok hálózhatják be az országot. Betyárrépával, betyártojással, betyárkrumplival. A szélsőjobboldali reformrecept: kiskert + ketrecharc + gyúrás + Facebook + verekedés = Betyármagyarország.

Príma interjút adott az Ultras Liberi nevű szélsőjobboldali fociultra-oldalnak Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője. Prímát, de igen terjengőset, amit nem akarnál végigolvasni, de én megtettem helyetted.

Advertisement

A Betyárseregről a nem szélsőséges többség tapasztalataim szerint azt képzeli, hogy az a legszélsőségesebb nácoid rohamcsapat. Tüntetések idején ez így is tűnhet. Pedig a mindennapokban ez meglepő módon inkább egy olyan sportklub, ahol mindenki életharcról, élettérről és hasonlókról álmodik. Emiatt viszont nekik a legnagyobb a muszklijuk. Mármint nem az álmodozás, hanem a sok erősítés miatt. Mint az írásból kiderül, a ketrecharc mellett most az erőemelővonalat akarják megerősíteni. Ki tudja, ha ugranánk öt évet az időben, lehet, hogy már a hungarista tollaslabdázókról és RG-sekről nyilatkozna a sportos betyárvezér.

Az a meglepő dolog derül ki az interjúból, hogy Tyirityánék bevallottan amerikai mintára, a városokból a prérire kiköltöző szektákat és milíciákat utánozva "párhuzamosan működő társadalmi modellt" készülnek létrehozni. Ez, amennyire az interjú vonatkozó részéből kiderül, agrárgazdaságok valamiféle hálózatát jelentené. Én magamban már elkezdtem festegetni a Permetező szkinhed című olajképemet.

Később kiderül, hogy Tyirityánt nem zavarja Vona Gábor hajzseléje, sőt kedveli Gábort, viszont komoly harci erőnek tartja a Tett és Védelem nevű zsidó szervezetet. Nagy jelenet lenne, ha egy csapat agresszív karmester, sakkozó és kertévés producer utcai ökölharcban verne le pár sonkakarú, tetovált betyárt.

Advertisement

A jobbikos képviselőségtől jövőre visszavonuló Zagyva György Gyulának felajánlottak egy helyet a Betyárseregben, de Tyirityán nem számít rá, hogy az ismert szkinhedvezér náluk folytatná. Fura, de a verekedős szélsőjobberek pont olyan problémákkal küzdenek, mint a tibeti buddhisták a láma reinkarnációja előtt. A nemzeti oldalon ugyanis még nem érzik, hogy eljött volna az igazi Vezér, merthogy annak "szakrális alapja kell, hogy legyen". Ha mégis eljönne a Bakancsos Krisztus, Tyirityán azonnal mellészegődne, hiszen önmagát csak hadnagynak tekinti.

Az élettérről beszélve emberünk azt lebegteti, hogy a betyárok pozitív demográfiai robbanást akarnak előidézni. Szóval pár év múlva normális látvány lesz az utcán a 4-6 gyerekes szkinhedcsalád.

Az interjú legjobb kérdése a következő:

A másik fő attrakció a szigeten a ketrecharc gála volt. A Betyársereg tagjai élükön Kerepeczki Gáborral, Radnóti Danival remek csatákban győzedelmeskedtek. A nagy nevek mellett azonban bemutatkozott egy leendő nagy név, Kiss Róbert is, aki már 15 évesen igazi gladiátorként küzdött a nála 10 évvel idősebb ellenfelével. Ő lehet a sokat hangoztatott fajnemesítés mintája a magyarság felé?

A válaszból sajnos nem az derül ki, hogy Robit mondjuk Budaházy György házi labortóriumában nemesítették volna ki.

Jellemző a Betyárseregre, hogy arra kérdésre, hogy "Láthatjuk valahol a következő időszakban a betyárokat harc közben?" ketrecharcversenyek időpontjával, és nem utcai csatákkal jön elő a főnök.

Nagyszerű az a rész is, amikor emberünk arról beszél, hogy a mozgalom weblapján kívül elutasítják a modern technika vívmányait, és hogy különösen a Facebookot gyűlölik, majd bejelenti, hogy mindjárt indul a mozgalom hivatalos Facebook-oldala.