Klág riporter ott ül a 34-es előadóban, a netkapcsolat persze borzalmas, de megjött az első jelentés, a hangulatfestés kedvéért úgy nyersen, ahogy a telefonról lejött, íme: 

11:55 A kozonsegben kovacs andras balint, hammer ferenc, masok a filmszakrol, most tervezik a hahasok hogy melyik termet foglaljak el, meg vitaznak azon hogy egyaltalan mit csinaljanak, csapatt kell felallitani, ja itt van haha elnok ur is, neha a folyosorol hippikolompolas nyomja el a beszelgetest

11:59

megszavaztak hogz folytatjak a blokadot, azt meg szavazzak hogyan

12:11

Elhangzott a nacisag szo azzal kapcsolatban hogy mikor szakitsak meg az orakat. Megszavaztatjak a tanarokkal a diakokat arrol hogy a diakok csatlakozhatnak-e a blokadhoz. Itt a media, mtva, rtl klub. nem ertem a kezjeleiket!!!

12:14

Most egy tanar mondja el hogy kellene levezetni az orak megszakitasat hogy szimpatikus legyen, most ezt targyaljak hogy legyen-e eroszak illetve meddig lehet elmenni. Ebben a pillanatban megjott gyorgy peter! Es mar el is ment.

En annyira szivesen latnek mar egy tettet ami nem hulye kezjel.

 

Fel2kor kovetkezo forum lesz itt, ezt fogjak kokmunikalni ah oramegszakitasoknal, ugyanitt a 34es teremben. Maguk sem tudjak mit fognak kommunikalni, eztmajd a munkacsoportok intezik. Most ezeket toborozzak. Megvan 2 fiu 5 lany.

12:16

Ezt a feszültséget tényleg nehéz lehet bírni, főleg, hogy a diákkövetelések hatéására a pápa már lemondott:

Megszakitottak az elso orat, hirtelen tobb a hahas a teremben mint diak. "Csinalj nekem egy cigit ha kiertunk" mondja mogottem tarsanak egy kongadobos foszavazo

12:17

Riporterünket hippigyűrűbe fogták, reszketek az életéért!

Most toboroznak meg a csoportokba embereket. Idejott az elobb egy szep lany es felvilagositott hogy eddig egy csorgodobon ultem. Most mindenki elindult valahova, megnezem a kaput

12:19

Hála istennek nem csak csörgődrodrámák jellmzik ezt a remek tiltrakozó akciót:

Gyorgy Peter orajat szakitottak meg, aki aztan udvariasan elbucsuzott mindenkitol a kapuban. Az elobb beszeltem egy medias tanarral aki film es humor kapcsolatarol fog mindjart irat tartani, lesz ott nagy nevetes!

12:22

Úgy tűnik, megkezdődött az egyetemfoglás foglalós része.

Sorra jarjak a termeket, neha csorgodoboznak egyet, ahova bementek kiraknak ilyeneket. 

12:30

A tiltakozók sorban szakítják meg az órákat az épületben. Ez milyen egyszerű mondat így leírva, de mennyire izgalmas a való életben, főleg ha aki megszakít, pont nem valami gátlások nélküli forradalmár:

Felmasztak a tortenelemszakra es itt is szakitunk meg orat, szegeny hahas lany hangja mint a nyarfalevel de a tanar szimpatikusan hallgatja. Most latom, hogy ez az okortorteneti tanszek, be kellene dobni eg inditvanyt a kocetkezo forumon a cserepszavazasra.

12:37

Egyelőre azért nem a párizsi kommün leghevesebb jeleneteit kell elképzelni:

A folyoson kapjak el az embereket "egyetertek veletek de en inkabb bemegyek az oramra". Most szabadegyetemekrol beszelgetnek a folyosos fiuval. Lathatolag lemorzsolodtak egy csomoan, peldaul rajtam kivul az egesz sajto, akik egy masik folyoson alldogalnak.

12:49

Bizonyos jelekből arra következtetek, hogy nem most peregnek az egyetemfoglalás legizgalmasabb percei.

Es most kirendeltem az elnok urral egy whopper menut ugyhogy a kozvetites szunetel.

13.30

Szóval "hivatalosan" blokádnak hívják ezt az egészet, és - legalábbis a szervezők vágyai szerint - addig folytatják, vagyis addig nem lesz rendes oktatás az egyetemen, amíg a kormány nem teljesíti a követeléseiket. És az egészet a HaHa mellett még a megélhetési diákérdekképviselők is támogatják!

most sugtak ide hogy a hook is tamogatja a blokadot

13:35

Nemcsak csörgődobolásból áll a világ: 

megjott egy csomo hahas bufes pizzaszelettel

14:15

Úgy tűnik, nem ez lesz a Vérvörös Hétfő, és ha mégis, akkor nem az ELTE épületében, ezért a helyszíni közvetítést ezennel lezárjuk, a Fókuszt ezennel átállítjuk a Deák térre.

A bazisdemokraciaban is kell ebedelni, a fel2re kiirt forum meg nem kezdodott el es kerdeses, hogy mirol fog szolni, ha nekiallnak. Vannak mar szervezok akik elindultak a deakra a tuntetest elokesziteni, az astorian azert strazsal ket rendorjaror.

A közvetítést ebben a posztban folytatjuk!