Itt egy 2014. decemberi, két hónapos zalaegerszegi újság, benne egy cikkel a pénzhamisító fideszesről, aki Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel együtt lépett fel az Ifjúsági Tagozat elnökeként. Róla állítja a Fidesz, hogy rég nem elnök, 2012-ben kizárták. DE MIÉRT???

Miért kell olyat bemondani, ami azonnal lelepleződik? Nem akarok nálam sokkal öregebb Magyar Nemzet-publicistákat plagizálni, de nem értem.

Egy Veress Áron nevű fickó múlt szerdán megpróbált elsózni egy hamis százeuróst a Keletiben egy pénzváltónak, de lebukott, elfutni sem tudott, aztán a lakásán még egy rakás hamis pénzt találtak. Kétsoros minihír lett volna a Blikk margóján, ha az Index ma ki nem szúrja, hogy ő a Fidesz ifjúsági tagozatának az elnöke. Így lett belőle egy Index-cikk, mit az egész magyar online sajtó átvett, mi is, hogy a Fidesz sajtóirodája nemsokára közleményben cáfoljon, tagadjon és tiltakozzon.

Ha nem teszik, holnaputánra mindenki elfelejti az egészet. Tipikusan olyan ügy, ami most ciki, de közép-, sőt rövid távon is tökéletesen jelentéktelen. Nyilvánvaló, minden pártba bekerülnek súlyos figurák, és senki sem hitte, hogy Orbán Viktor a sufniban nyomta ezt a hamis pénzt.

Eddig!

Ahogy ugyanis kiposztoltam a már akkor gyanús helyreigazítást, azonnal elkezdtek áradni a linkek, olyan cikkekről és beszámolókról, amikben 2012 után is a tagozat vezetőjeként emlegetik Veresst. 2013 elején, aztán tavaszán jártunk, majd átugrottunk 2014-be, és még mindig akadtak a Fideszt cáfoló írások. Oké, végül is lehetséges, hogy Veress a XXI. század egyik legmerészebb, világméretű csalója, aki magyar sajtótermékek és német alapítványok seregét tévesztette meg, miközben nemhogy elnök nem volt évek óta, fideszes sem.

Aztán az imént levelet kaptam Zoltántól, amiben a Zalaegerszegi 7 Nap című nyomtatott lap 2014. december 12-ei száma ötödik oldaláról szerepelt egy cikk, ez odafönt látható.

Advertisement

Veress itt elvileg sem téveszthetett meg egy a Fidesz belső ügyeiben tájékozatlanabb újságírót, hiszen egy eseményen szerepelt tagozatvezetőként:

  • magának a tagozatnak a megyei elnökével, akinek tutira tudnia kellett volna, ha az, aki országos elnökként villog, évek óta ki van rúgva
  • Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel, a törvényesség közismert barátjával
  • Loppert Dániellel, akivel együtt alapították az Ifjúsági Tagozatot, és jó ismerőse, tehát aki garantáltan tudta volna, ha Veress szédelgő csaló vagy nem párttag.

Itt a link, lapozgasd végi bátran a 7 Napot, ha jólesik.

Szóval, nem értek semmit. Már ott tartunk, hogy ha a Fidesz sajtóirodája nem direkt hazudott, vagy egyáltalán nem hazudott, az még ijesztőbb. Ezeket az országot irányító remek embereket éveken át úgy csapta volna be egy csaló, hogy közben a nevükben nyilatkozik összevissza?