Állami hivatalnak álcázza magát a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet, és 24 ezret akar legombolni a naiv cégtulajdonosokról. Minden magyar kft, bt és rt potenciális veszélyben van. Sokan kaphattak levelet.

Leginkább viccesnek hat az a felületes rápillantásra hivatalosnak látszó levél, amit olvasónk, Péter küldött el a Cinknek. De biztosan sikerül vele átvágni jó pár figyelmetlen kisvállalkozót.

Advertisement

A Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet megtévesztő jogi hablatyolásba csomagolva azt próbálja sugallni a cégtulajdonosoknak, hogy ha április 18-áig nem fizetnek be 24 ezer forint közzétételi díjat, kimaradnak valami kötelező állami regisztrációból.

Ez persze nem igaz, ez egy sima lehúzási kísérlet egy megtévesztő nevű magáncégtől.

A csalás mögött a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft. áll, ami egy Lupse Péter nevű, 1977-es születésű budapesti férfi tulajdona. Jó hír, hogy 37 éves korára ez lesz az első céges bűncselekménye, mert az elérhető adatbázisok szerint ez az első cége, máshol nem volt soha sem tulajdonos, sem vezető tisztségviselő.

Az egészben pedig a legjobb a kamucímer, ami majdnem olyan, mint a magyar, csak hármashalom és kettőskereszt helyett egy szélkakas szerepel rajta, és az egész meg van tükrözve.

Advertisement

Az MKNI weboldala álltólag vicces volt, de már a nyomukban lehet a rendőrség, ezért mire megnéztem, már ez fogadott.