Tuti, hogy ez valami kamu reklámcikk - mondtam magamban, amikor megláttam a 444.hu-n a Blikktől átvett hírt arról, hogy biszex nő üldözi Lévai Katalint. Utánanéztem, és tényleg!

Megnéztem az eredeti írást, és persze ott volt benne, hogy Lévainak a napokban jelenik meg a legfrissebb regénye, ami egy biszexuális nő életéről szól. Száz százalékig nem tudhatom persze, de egészen biztos vagyok benne, hogy nemcsak ez a cikk reklám, de maga Elza zaklatós sztorija is totál fikció, amit a lapok tényként közölnek.

Advertisement

Abból gondolom például, hogy a "Lévai Katalin regényeiről" nevű blogon, aminek a szerzője korábban interjúzott is az íróval és amely blog csak vele foglalkozik, már meg is jelent egy részletes kritika a könyvről, amihez a kritikus természetesen megkapta a kéziratot Lévaitól. És ebben szó sem esik arról, hogy nem fikciós műről, hanem dokumentumregényről lenne szó. Arról sem, hogy Lévai ismerné a főszereplőt, aki zaklatta volna. Pedig ezt felteszem közölte volna a szerző, különös tekintettel arra, hogy ez valami házi reklámblognak néz ki.

Érdekes, krimiszerű, mélylélektani témát választott a szerző legújabb könyvéhez: egy pszichiátria zárt osztályán élő, töredezett identitású, sok pszichotikus, skizoid epizódot megélő homoszexuális lány egyes szám első személyű naplóját írta meg.

Ezt írja Varga Bernadett, és ezen a ponton például garantáltan megemlítette volna, ha egy való életbeli, Lévait tényleg zaklató nőről lenne szó.

Advertisement

Lévai Katalin november 11.-án nyilatkozott a stop.hu-nak az új könyvéról. Ebben az szerepel, hogy egy nő pszichiátrián írt naplóját dolgozta fel regényes formában. Lévai hosszan beszél a regényről és a főszereplőről, de véletlenül sem említ olyat, hogy az illető őt zaklatta volna.

Szóval erősen úgy néz ki, hogy ez az egész zaklatósdi vadonat friss fejlemény, megdobandó az érdeklődést. Ügyes húzás volt egyébként, bárki találta ki, a poszt írásakor az erről szóló Képviselő Funky-poszt az Index-cmlap legértékesebb, felső szekciójában virított.