Még filter sem kell rá. Nagy kár, hogy a távirati irodának nincs fiókja a közösségi oldalon, jönnének a lájkok, sisteregne a bekövetőgomb.

Migránsok a Röszke melletti vasúti átjárónál, a magyar-szerb határon, Máthé Zoltán/MTI

Advertisement

Albert már tavaly nyáron megállapította, hogy egyre több a művészet az MTI-képein, ő rendszeresen meg is osztja őket, különös tekintettel Komka Péter munkásságára. Nekem viszont az csak most jutott eszembe – a fenti, négyzetes keretért üvöltő alkotást nézve –, hogy ezeket az amúgy csekély hírértékkel rendelkező alkotásokat milyen kár, hogy nem igazán látja a közönség, csak a távirati iroda online rendszerét bújó ügyeletes újságírók, bloggerek. Erre lehetne tökéletes platform az MTInsta, főleg, hogy az iroda munkatársai nem csak képkészítésben, de címadásban is remekelnek:

Kezükben sörös korsókat tartó fiatalok fényképezik magukat egy okostelefonnal naplementekor a Balaton partján, Varga György/MTI

Advertisement

Az Egyesült Államokban amúgy egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy hivatalos szerv remek kontentet tol Instagramon, de az izlandi rendőrök képei is elég népszerűek.

Ja, és amúgy az Instán már nem is csak négyzetes képeket lehet posztolni sajnos, úgyhogy a kompozíció miatt háborgók is örülhetnek.

A lemenő Nap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyelben, a bagimajori szélmalom felett, Fotó: Komka Péter/MTI