Ha már úgyis lesz reklámadó, akkor olyan nemes célra is lehetne fordítani, mint az ingyenes internet. Nekem ezenfelül ingyen sörre is szükségem lenne még. Az MTI híre:

A Jobbik ingyenes, alapszintű internetszolgáltatás bevezetésére javasolja fordítani a tervezett reklámadóból befolyó bevételeket. Novák Előd, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján demagógnak és szakmailag indokolhatatlannak nevezte azt a kormányzati elképzelést, hogy a bevételt iskolafejlesztésre fordítsák, mondván, ez az összeg csepp a tengerben.

Ugyanakkor a várt 5-10 milliárd forintból megvalósítható lenne, hogy Magyarországon minden igénylőnek 1 gigabájtos mobilinternet-csomagot biztosítsanak térítésmentesen, tette hozzá.

Novák Előd megjegyezte, Magyarország elmarad ez ügyben az Európai Uniótól, ugyanakkor a szolgáltatásdíjak rendkívül magasak a nyugat-európai tarifákhoz képest. A Jobbik a széles körű internethozzáférést a kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás miatt is fontosnak tartja , jelezte a képviselő, hozzáfűzve: az ingyenes, alanyi jogon járó szolgáltatástól a távmunka, a távoktatás fellendülését, valamint az elektronikus közigazgatás általánosabbá válását is várják.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte az üzleti elit tiltakozását a reklámadó bevezetésével összefüggésben, szerinte az érintettek a "kisemberek sanyargatása" ellen nem emelték fel a szavukat. Visszautasította, hogy több médium is csődbe menne, indoklása szerint ugyanis a reklámadó belekalkulálható a hirdetési díjakba.