Barátságosan rövid megállók, remek szórakozóhelyek, finom falatok: a négyes metróra negyven évet kellett várni, az ötöst fél óra alatt megterveztük. Itt van nyolc új, őrülten bulis megálló.

Deák Ferenc tér

A körbe-körbe közlekedő M5-ös metróra ott lehet átszállni, ahol a négyes kivételével az összes többire. Akárhol is laksz, ide könnyen eljutsz, és új jegy lyukasztása nélkül indulhatsz bulizni.

Központ

Az azonos nevű szórakozóhely nevét viselő megálló igazán közel van a Deák Ferenc térhez, nem kell sokat zötykölődni a föld alatt. Van itt rögtön kocsma, mellette kávézó, egy köpésre szendvicsező, hol kezdődhetne máshol a bulikörút.

Gozsdu udvar

A passzázs közepére helyzett megállóból kényelmesen elérjük a környék összes éttermét és kocsmáját, sőt a három milánói arc által működtetett tésztaboltot is, ahol tésztát lehet kapni. Egy tál lasagne után mehetünk is tovább.

Mika Tivadar

Az azonos nevű szórakozóhely nevét viselő megálló központi hely, néhány lépés innen a bulinegyed számos ikonikus vendéglátóhelye. Divatosan felöltözve a Kockával is megpróbálkozhatunk, tetőteraszáról szétnézhetünk a bulinegyed fölött.

Szimpla Kert

A bulimetró a hazánkba látogató brit vendégekre is gondol, a szerelvények itt angolul is be fogják mondani, hogy get off here for Budapest’s awesome ruin bar.

Beat on the Brat

Budapesti lakosok ne szálljanak le a Szimplánál, menjenek tovább. Ez a rendkívül rossz építészeti hangulatú szórakozóhely mostanában nagyon menő. Itt leszállva a Kéthly Anna tér kutyasétáltatóit is megtekinthetjük.

Pig 37

Ennyi bulizás után ideje van egy jó hamburgernek. Itt adják a környéken a legjobbat, sőt, mogyoróvajas-banános-szalonnás szendvicset is sütnek.

Csak a Jó Sör

Ennyi zabálás után egy jó sör kell. A Csak a Jó Sörben csak jó söröket lehet kapni.

Ankert

Ennyi sörözés után ideje van egy jó bulinak. A Counter-Strike-pályának megcsinált romos bérház udvarán homokban lehet ácsorogni és inni. A megálló közvetlen, föld alatti összeköttetést biztosít a kismetró Opera megállójához.

Bajcsy-Zsilinszky út

Bonyolult, kétszintes megállón közelíthetjük meg a kismetró azonos nevű megállóját, ahol átszállhatunk a kismetróra. Vagy ki is jöhetünk a felszínre, hogy együnk egy jó hacsapurit a Hachapuriban, vagy igyunk egy közepes kávét a Costában.

Deák Ferenc tér

Itt elindulhatunk haza, vagy mehetünk még egy kört. Ha nagyon berúgtunk, több kört is.

Advertisement

Hova kéne még Budapesten metróvonal, hogy igazi világváros legyünk? Tervezd meg és posztold ide!

Az útvonal megtervezésében Klág Dávid segített