Több mint 143 millió dollárt hozott az USA-ban a nyitó hétvégén, ennél jobban film még nem indított egy adott év áprilisában. A korábbi csúcstartó 95 millióval az Amerika Kapitány második része volt. Ezzel a Furious 7 minden idők kilencedik legjobban induló filmje.

Engem meglepett ez a siker. Azt tudtam, hogy van egy erős kultusza az utcai autóversenyzőkről, illetve beépített rendőrökről szóló filmsorozatnak, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert érdekel. Csak hogy kicsit perspektívába kerüljön a dolog: ezzel a bevétellel a film jobban indult, mint bármelyik Alkonyat vagy Csillagok háborúja. Utoljára ennél jobban az Éhezők viadala második része startolt az USA-ban, még 2013-ban.

A Furious 7 elég jó kritikákat is kapott. Az IMDB-n 8,2 ponton áll – ez nem annyira mérvadó, inkább csak azért érdekes, mert nagyon sok ember ad a honlap értékeléseire –, a Rotten Tomatoes-on a kritikusok 83 százaléka tartotta inkább jónak.

Advertisement

A Variety szerint a film annak is köszönheti a nézőket – hasonlóan a Sötét lovaghoz és Heath Ledger Joker-szerepéhez –, hogy ez a 2013-ban autóbalesetben elhunyt Paul Walker egyik utolsó szerepe. Őt pedig pont ebből a sorozatból ismerik sokan.

A Furious 7 április 2. óta a magyar mozikban is látható.

via Variety, The Verge