Dennis Rodman elvonóra megy

Kim Dzsongun nagy barátja elég ramaty érzelmi állapotban tért vissza Észak-Koreából, állítja az ügynöke. Pár nappal az érkezése után már be is csekkolt a rehabra.

Rodman ügynöke szerint a kosarasnak ráment a lelkivilága arra, hogy többször is Kenneth Bae-ről, az országban bebörtönzött amerikairól kérdezték, meg az sem tett neki jót, hogy elénekelte a Happy Birthday-t a diktátor haverjának, és ezért elég keményen kritizálták.

Valószínűleg az sem tett jót, hogy részegen hablatyolt a CNN-en összevissza, utána meg bevallotta, hogy ivott.

[BBC]

Dennis Rodman elvesztette az eszét Észak-Koreában

Ha szórakoztat egy olyan videó, amiben egy leharcolt amerikai kosaras hatalmas szivarral hadonászva összefüggéstelenül és érthetetlenül kiabál egy totalitárius államban, akkor eljött a te napod!

A CNN kérdezőbiztosa az Észak-Koreában Kim Dzsongun vendégszeretetét élvező Dennis Rodmannél rákérdezett arra, hogy tud-e bármit tenni az országban fogvatartott amerikai Kenneth Bae ügyében. Nem kellett volna.

Rodman először elkezd visszakérdezni a műsorvezetőnek Bae-ről, és arról, hogy tudja-e, mit művelt Bae ebben az országban. Nem, senki sem tudja, hogy mit művelt pontosan, és miért került egy észak-koreai börtönbe vagy munkatáborba. Rodman aztán ezen a ponton elveszti a fonalat és egy hörgéssel, lószerű fejrázással és érezhetően valami befolyásoltság alatt álló beszéddel elkezd arról magyarázni, hogy most a műsorvezetőnél van a mikrofon és övé a felelősség, meg hogy itt van vele tíz ember amúgy is.

Rodman tavaly járt először Észak-Koreában a Harlem Globetrotters két tagjával, a látogatásról a Vice készített egy egészen fantasztikus rövid dokumentumfilmet, amit mindenkinek ajánlok. Főleg azt a részt, amikor az egész stábot elviszik egy könyvtár számítógéptermébe, ahol minden gép foglalt, de senki sem csinál semmit. Félelmetes az egész.

A kosaras most azért van az országban, hogy levezényeljen egy barátságos kosármeccset egy észak-koreai és egy amerikai válogatott között. Az előbbi csapatot Rodman maga rakta össze, aki nemrég ezt nyilatkozta az észak-koreai diktátorról:

Ő a barátom. Leszarom. Elmondom a világnak: ő a kibaszott barátom és szeretem őt.

[Gawker]