Szombaton váratlanul bejelentették, hogy Simon Zsolt vezérigazgató és a Yvonne Dederick gazdasági igazgató vették meg a csatornát. Igazából a Fideszé lehet.

Úgy tűnik, hogy meghökkentően pontosan Orbán Viktor jövendölése. A médiapiaci jósnak sem utolsó miniszterelnök nyáron arról nyilatkozott, hogy Magyarországon a nagy, kereskedelmi tévék közül egyik sem magyar, ezért nem érvényesítenek nemzeti szempontokat, de "Ez sem lesz mindig így". Ezzel párhuzamosan a kormány bedobta a reklámadó kamu ötletét, amiatt, hogy elriassza a piaci pletykák szerint 25 millirdos ajánlattal készülődő Viasat-tulajdonos MTG-t a vásárlástól, egyben kikövezze az utat valamelyik fideszes médiaoligarchának.

Most még nem tudni, hogy ez a forgatókönyv valósult-e meg, de nagyon valószínű. A TV2 német tulajdonosa, a ProSieben.Sat1 hétfőn jelenti be hivatalosan, Simon Zsolt viszont ma állománygyűlést tartott, ahol a lényeget elmondta a munkatársaknak, miszerint hivatalosan ő és a gazdasági igazgató a vevők, de egy magyar csoport áll mögöttük. Legvalószínűbb, hogy a Nyerges Zsolt-féle infocenterról van szó.

Advertisement

Simon ismert fideszes, de nem csak sima rokonszenvező, hiszen a családi könyvesboltjában a 2010-ben Fidesz-kopogtatócédulagyűjtó helyet rendezett be.

Yvonne Dederick amerika menedzser, az anyja magyar, 1998 óta él Budapesten, és remek Facebookja van.

Bölcs mondások a konzumkultúráról, alkalmanként meghökkenés a magyar állapotokon és luxuscipők: érdemes végignézni a Jimmy Choo-rajongó menedzser falát.