Az ír énekes-dalszerző, Hozier dala először a streamszolgáltatón futott be. A legtöbben az idén egyébként Ed Sheerant hallgatták a Spotifyon. Tegye fel a kezét, ki volt az!

Az év végi összesítéssel meg sem várja a szilvesztert a Spotify, így megtudhatjuk, hogy az 50 millió felhasználó Sheerant hallgatta a legtöbbször, a legtöbbször streamelt dal pedig a Happy volt Pharrelltől. A legtöbbet játszott énekesnő Katy Perry lett, letaszítva a trónról az elmúlt két év Spotify-királynőjét, Rihannát.

Advertisement

Innét derülnek ki a további részletek, így az is, hogy van olyan kategória (breakout artist, újonnan befutó előadó talán?), amiben az Alt-J nyert, bár fura lenne az együttest újnak nevezni. Ami Hoziert illeti, a Take Me To Church című dal nincs ugyan a legtöbbször lejátszott Top 10-ben, viszont ez volt a Spotifyon legtöbbször megosztott szám az idén, és itt söpört végig először, mielőtt a hivatalos slágerlistákra is felkerült volna az év második felében.

Bevallom, én korábban nem hallottam ezt, úgyhogy most pótoltam a lemaradást, és azt kell mondjam, ahhoz képest, milyen hervasztóan indul, egész tűrhető szám lesz belőle. De azért túl sokszor nem hallgatnám, ha nem muszáj.