Az énekes azt állítja, a bőrszíne miatt buktatták meg a face controlon, a klub szerint viszont Skeeny Boy és társasága viselkedése indokolta a döntést.

A fiatalok körében őrületesen népszerű, rock/dubstep hibridet játszó Cloud 9+ énekese, a magyar zenei életben többször vendég MC-ként is foglalkoztatott Skeeny Boy december 30-án az Einfach Berlin ruhamárka bulijára volt hivatalos a nemrég nyílt Kazinczy utcai klubba.

A két fekete barátjával érkező Skeeny Boyt azonban a biztonságiak nem engedték be, hanem azt mondták nekik (miután az útlevelüket is elkérték), hogy menjenek inkább a Savannah nevű, feketék látogatta klubba. Legalábbis ez az énekes verziója.

Megkérdeztük a Teslát is: a klub szerint "a portán dolgozó face control kollégáink a házirendnek megfelelően jártak el, amikor úgy ítélték meg, hogy a vendég és társasága belépésre nem alkalmas viselkedést tanúsított."

A vállaltan szigorú face controlt működtető Tesla szerint "aznap este, ahogy más buli alkalmával is előfordult, hogy a belépésre és/vagy bent tartózkodásra nem alkalmas állapotban lévő, illetve viselkedést tanúsító lányokat, fiúkat el kellett küldenünk nemtől és bőrszíntől függetlenül."

A klub hozzátette: "A Teslában természetesen nincs helye a kirekesztő viselkedésnek. Lévén, hogy a klub egy turisták szempontjából is erősen frekventált utcában helyezkedik el, így kiemelten fontosak számunkra a külföldi vendégek, akik máris nagy számban látogatják a Teslát. A kulturális sokszínűség nemcsak a programokat jellemzi, mert aki ellátogat hozzánk, az láthatja, hogy a közönségünket is. Az aznapi fellépőnket, Roskát szintén nem kell bemutatni."

Advertisement

A Tesla azt is példáként hozta fel, hogy ő adott otthont pl. a romaholokauszt-megemlékezésnek.

A Cloud 9+ menedzsere, Tóth Gergely ezekre ezt reagálta a Cinknek: "Megkérdeztem, a csapat egyik tagja sem volt részeg. Tulajdonképpen az érkezésük pillanatában elküldték őket a helyről." Azt is hozzátette: a Tesla állítólag azt ígérte Skeeny Boynak, hogy valamilyen formában kárpótolni fogják. Itt tart tehát az ügy.

Skeeny Boy egyszer már szerepelt a Cinken: akkor azt írtuk meg, hogy a Cloud 9+ debreceni koncertjén a közönségből valaki ebolázott egyet, amiből kisebb balhé lett.