A helyi óvodások kimdzsongunista stílusú előadásáról kérdezték, Nógrádi Zoltán hitet tett az autonóm helyi közösségek politikamentes seggnyaláshoz való joga mellett.

Miután országos felháborodást keltett – de akkorát, hogy a saját baráti kormányhivatala is finoman, de határozottan elhatárolódott tőle –, Nógrádi Zoltán fideszes polgármester ezt nyilatkozta:

Egyszerűen nem értem. Huszonegy éve vagyok polgármester. Minden jelentős beruházáson szerepelnek a gyerekek. Úgy ünnepel a közösség, ahogy neki jólesik. Ehhez politikai alapon senkinek semmi köze. Mi így ünnepelünk, politikai megrendelés nélkül.

Ezt mondatról mondatra, néhol szóról szóra érdemes élvezni, mint egy régi aszú cseppjeit!

Advertisement

100 százalékig hiszek a polgármesternek, hiszen nyilvánvaló, hogy tényleg nem érti, mi ezzel a baj. Csasztuskában ünnepeltetjük írni-olvasni nem tudó kisdedekkel az okmányiroda-szerű kormányablakot? A Miniszterelnökség küldöttének jelenlétében? Nincs itt semmi látnivaló.

Talán az életidegenség az oka az egésznek: szegény Nógrádi 21 éve, 25 éves kora óta egyfolytában polgármester.

A cikkből kiderül, hogy az illetékes kormányhivatalt is eléggé ledöbbentette ez az időgépes komcsiskodás, annyira, hogy közleményt is írtak ellenérzéseikről:

A műsorok tartalmáról a Kormányhivatal nem kért és nem is kapott előzetesen részletes tájékoztatást, bizalommal fordulunk a helyi önkormányzatok kezdeményezései felé. A mórahalmi kormányablak átadása alkalmával azonban valóban meglepte a jelenlévőket az a szokatlan hangvételű összeállítás, amivel a helyi óvodások felléptek. Hasonló műsorra a megye más településein még nem volt példa.

A kormányhivatal annyira cikinek érezte az ügyet, hogy jelezte azt is, a Délmagyar korábbi információival ellentétben nem az ő négy évvel ezelőtti pályázatukra érkezett a vers.

Advertisement

Ők úgy tudják, egy óvónő írta, a lap úgy, hogy egy szülő, de abban megegyeznek, hogy a vers erre az alkalomra készült.