A Cink ritkán tesz ilyet, de testületileg gratulál, hogy valaki végre tökösen kiáll az életveszélyes áltudomány ellen. Hajrá, Kálmán László!

Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a hatástalan, áltudományos, de üzletileg annál sikeresebb "gyógymódot", anélkül, hogy normális ellenvélemény elhangozhatott volna. [A műsot itt hallgatható meg 3 részben] És Kálmánnak fontosabb volt a tudomány és az igazság, mint a politika, pedig ő aztán tényleg szenvedélyes politizáló.

Advertisement

Itt egy remek indexes cikk a nagy átverésről, a homeopátiáról, kultúr- és orvostörténeti kontextusba ágyazva.

Minden ironizálás nélkül mondom, hogy levetett kalappal állok, ez igen. Kálmán László nem végleg távozott, ezzel fejezi be Facebookos bejelentését:

Mindaddig tartom magam ehhez a döntésemhez, amíg a Klubrádió — ahogy tisztességes médiához az illik — valahogy nem korrigálja ezt a hibáját, legalább azzal, hogy beismeri, és kijelenti, hogy eláll az ilyen gyakorlat folytatásától. (Egyébként más esetekben is elkövetnek hasonlókat, pl. Jaksity Kata a "hatóanyagkutatójával", de ez mindennek az alja volt.)