Itt van néhány tuti tipp, ha azt szeretnéd, hogy a Facebook-ismerőseid meneküljenek előled.

A Gizmodón Ashley Feinberg a saját kollégáin és ismerősein próbálta ki az alábbi módszereket, és mindegyik nagyon hatásosnak tűnik. Poke-olni valakit? Hülyeségeket kommentelni? Esetleg minden egyes közéleti témát sajátos kommentár kíséretében megosztani? Ezek csak maximum idegesítőek, de ha tényleg igazi nyomasztó baromnak akarsz látszani, végezd el az alábbi gyorstalpalót!

Posztolj magyarázat nélküli fotókat saját magadról!

Méghozzá lehetőleg valaki másnak a falára, a lehető leglehetetlenebb időpontokban. Feinberg az egyik munkatársával játszotta el ezt heteken keresztül – mit mondjak, én is elég kellemetlenül érezném magam a helyében.

Taggeld be magad más párok bensőséges fotójára!

És akkor jönni fognak a lájkok, bármennyire magányos is vagy!

Kommentelj régesrégi fotókra!

Na, ez szuperkínos: mindnyájunkkal előfordult, hogy végigpörgettük újdonsült Facebook-ismerősünk fotóit. Csakhogy ezzel kevesen szoktak kérkedni, viszonylag ritkán lájkolják ma már a 2008-as fényképeinket. Ezt az aggodalmat azonban le kell küzdeni, és akkor mindjárt kommentelhetünk is hét-nyolcéves, teljesen érdektelen fotókat, csak hogy mindenki tudja, merre nézelődtünk.

Kommentelj régesrégi életeseményeket, amikhez semmi közöd!

Gratulálj valakinek a 15 évvel ezelőtti érettségijéhez! Vagy még jobb, kommenteld oda, hogy bárcsak ott lehettél volna egy közepesen távoli ismerősöd születésekor!

Érdeklődj, hogy ismerőseid járnak-e éppen valakivel!

Ma már egyre kevesebben kürtölik világgá, van-e épp valakijük, és ha igen, ki az. Viszont a Facebook lehetővé teszi, hogy ennek ellenére érdeklődj – hülye lennél nem kihasználni ezt, nem igaz?

Esetleg miért nem kéred el mindjárt a lakcímüket?

Vagy bármilyen egyéb, olyan személyes információt, amit teljesen érthetően titkosítottak.

Jelöld be ismerősöd nagyszüleit!

Mert egy idő után az ismerősök óhatatlanul is unalmasak lesznek. Ekkor jön el a szülők és a nagyszülők ideje, akik gyakran örömmel fogadják a gyerekek/unokák ismerőseit is! Ha szerencséd van, még poke-olni is fognak.

Végezetül a legijesztőbb: jelölj be cégeket, és aktívan kommunikálj velük!

Nem értettem eddig, hogy az ismerőseim miért jelölnek be sportszeráruházakat, étteremláncokat vagy IT-cégeket, de most már értem: nyomasztani akarnak!

(via Gizmodo)