A Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás, rövidebben FeHoVa olyan esemény, ahol a férfivécében áll a sor, miközben a nőiben magányosan pisil egy vadászmenyecskének öltözött háziasszony. A Cink kétfős küldöttsége a Jalopnik autós blog európai tudósítójával kiegészülve elment megnézni személyesen is, hogy 2013-ban mi a vadászdivat és hogy visszatért-e az pezsgés a kurvanapoztatós yachtok piacára. Mivel mindannyian a legjobb magyar blog, a Stylist rajongói vagyunk, tiszteletadásból úgy gondoltuk, hogy olyan fényképeken számolunk be az élményeinkről, amelyeken mi magunk is beöltözünk és kipróbálunk, amit csak lehet. Így is tettünk, és órákra elmerültünk a belezőkések, kitömött állatok, terepszínű polárpulcsik és zombigyilkos sörétes puskák világában. Szerencsére a Hungexpón a FeHoVával egy időben tartották a Budapest Boat Show-t, úgyhogy már azt is tudjuk, melyik hajó alkalmas leginkább a kokainfogyasztásra és hova fér be egy 12 éves dominikai kisfiú a kabinunkban. Figyelem, rengeteg kép következik!

Szily László leopárdot ottóztat.

Szily László úgy tesz a hétszázezer forintos, irtózatosan gejl asztalszettnél, mintha komoly tárgyalópartnerrel ülne szemben. Én várom, hogy jöjjön a szocializmusból teleportált titkárnőnk, Ágika, és úgy tegye le az olcsó üvegpohárban felszolgált kávét, hogy egy pillanatra súrolja a melle az orromat. A háttérben egy agancsra akasztva ott maradt Haumann Péter vadászsapkája.

Szily László elhelyezkedik a Frédi és Bénit idéző vegyesfa ágyban.

A taxidermia csodája: valaki úgy tömött ki egy állatot, mintha azt zsákban vinnék haza.

Teljesen érhetően kapott érte díjat.

Csak diliből is jó volt megnézni a tetőszerkezetet.

Haumann Péter is azt csinálta. Mármint távcsövön nézte a tetőgerendákat.  Majd azt mondta, hogy direkt hagyta ott a sapkáját a BR Rönkvilág Kft. standjánál.

A főszerkesztő szerint úgy fogtam meg ezt az 57 ezer forintos, arany színű légpisztolyt, mint egy péniszt. Szerintem meg úgy, mint egy aranypéniszt! Aki nem tudja, hogy mire fog kattintani, az gondolja át.

A fegyvereladónak annyira nem tetszett, hogy ezt a puskát megállás nélkül zombiölőnek hívtuk, pedig Máté még be is mutatta vele az egykezes töltést, amit akkor kell bevetni, ha fertőzés miatt le kellett vágni a karod vagy vállonszúrt a T-1000.

Kiskoromban azt olvastam egy Reader's Digestbe küldött olvasói történetben, hogy a strucc az egy rohadt, utolsó, szemét állat. Ez kitömve is nyilvánvaló.

Ha az a hobbink, hogy szeretünk teljes motozást kapni reptereken, akkor vigyük magunkkal nemzetközi utakra ezt a tréfás markolatú esernyőt.

Két perc is elég volt a FeHoVán, hogy rájöjjünk a ruházkodás a vadászok körében legalább akkora jelentőségű, mint a Cure-osoknál vagy a Magyar Gárdánál. Azokkal az egyenruhákkal ellentétben viszont baromi praktikusak.

Vagy egyszerűen csak vagányak.

Akár taxisnak, akár nagyvárosi krokodilvadászoknak szeretnénk álcázni a fejünket, a FeHoVa segít a választásban.

Az úgynevezett vadászzakó rajtam elég Duran Duranosan állt. Mátéra viszont ráöntötték.

Laci pedig már a pózt is megtanulta.

Tudom, mert már gyakorolta.

A FeHoVa mellett a Hungexpo otthont adott a Budapest Boat Shownak, amit Laci szerint egyértelműen sújtott a válság, alig voltak kurvázó kokaincsónakok és nevetségesen nagy yachtok. A legtöbb hajó akciós volt, mindjuk így is 8000 eurónál kezdődött a legolcsóbb, amiben kényelmesen lehet kábítószerezni és belföldi vizeken üzekedni.

Több hajóba is bemásztunk. Az egyik legviccesebb közös tulajdonságuk, hogy az egyik kabinban két ember csak úgy tud aludni, ha végig egymást csiklandozza a lábfejük.

A másik kabinban egy ember kényelmesen ki tud nyújtózni. A képen nem látszik, de mellettem van egy nagyon alacsony belmagasságú alvórész is, ahova szerintem csak egy harmadik világbeli kisfiú tud kényelmesen befészkelni.

Laci persze megcáfolt. Ebben a pillanatban jön rá, hogy ott kellene a lábának lennie, ahol a feje van.

A hajók fantasztikus lehetőséget adnak a kábítószer felszívására, a középső asztalok ideális magasságot adnak.

És ha a vízirendőrök ránkvillognának kokszolás közben, nyugodtan felugorhatunk, hiszen van elég belmagasság és vész esetén a plafon is elég puha.

A hajóverseny egyértelmű győztese a 100 százalékban magyar termék Szépálom volt és mindjárt meg is mondom, miért.

A lábcsiklandozós kabin helyett egy közös tévénézős lounge-ot alakítottak ki, ahol mondjuk 190 centivel elfekve tévét nem lehet nézni, de mégis úgy hozza vissza gyerekkorom párnavárait, hogy csak akkor mozdultam ki, amikor felajánlották, menjünk ki a hajó elejére.

Minden topmenedzser álma: a párnázott elejű hajó, ahol kelet-európai prostituáltak vagy Index-munkatársak társaságában élvezheti az életet.

Képek: Petrány Máté/Szily László/Klág Dávid/cink.hu