Az ismert humorista a a Közszolgálati Jézus Krisztusban hisz. Feltéve, ha nem fizet nála többet valaki.

Ha az elmúlt 24 órában nem kaptad meg az alábbi idézetet mailben, cseten vagy megosztásban valamelyik balos haverodtól, akkor neked nincs is kapcsolati hálód:

- Az ön alkotói stabilitásának mennyire tesz jót, hogy a "fideszes köztévébe" szerződött?

- Unokaöcsémet, Kornél atyát említhetem fel, aki meglepően jóképű fiatalember, az asszonyok rendkívüli odaadással figyelik "show-műsorait". Nem azért választotta Jézust, mert ne tudott volna magának asszonykát találni, hanem mert benne hisz.

Ezt Fábry Sándor mondja a Heti Válasznak adott címlapos interjújában. Jellemző a közhangulatra, hogy egy rakás embertől - persze ellenzékiektől - olyan kommentárral kaptam meg az idézetet, mintha Fábry azt mondta volna, hogy a Fideszben vagy magában Orbán Viktorban hisz istenként. Pedig nem azt mondja, hanem hogy milyen nemes dolognak tartja a köztévét.

Advertisement

De ha az ember kicsit facsarja a memóriáját, rögtön rájön, hogy ez mekkora kamu. Fábry ugyanis volt már egyszer a köztévénél, nem is akármikor, hanem tévés karrierje legelején, ott indult ugyanis az Esti showder. Ráadásul 1998-ban, az első Orbán-kormány idején, a frissen fideszessé vált köztévében. De a Közszolgálati Jézus Krisztus akkor még nem hódította meg annyira $ándor Atyát, hogy egy évvel később ne pattanjon át az istentelen RTL Klubhoz, ahol 2011-ig szolgált a Komcsigyanús $átánnak.