A demokrácia gyakorlásának legalapvetőbb gesztusát többórás fogvatartással, meztelenre vetkőztetéssel és megfélemlítéssel torolta meg a fideszes Kocsis Máté segédcsapataként fellépő józsefvárosi rendőrség.

Letoltatták a férfi alsógatyáját, bugyira vetkőztették a nőt, verbálisan ijesztgették, majd rabosították őket, és csak 6 óra elteltével engedték ki őket a fogdából. Mindezt azért, mert a választások előtt egy héttel filccel összefirkálták Kocsis Máté polgármester plakátját. Ami - főleg választási időszakban - a politikai véleménynyilvánítás klasszikus, a társadalomra kicsit sem veszélyes gyakorlata. És semmiképpen sem olyan ügy, ami miatt bárkit fogva lehetne tartani és bőnözőként kezelni.

Advertisement

Az Index cikke részletesen bemutatja, milyen klasszikus pártállami módszerekkel lépett föl a politikával szövetséges erőszakszervezet még október 10-én. A szocialista társadalmi rend ellenségeit azzal a Józsefvárost 100 százalékosan lefedő, orwelli térfigyelő kamerarendszerrel leplezték le, amit nem sokkal ezelőtt adott át Kocsis Máté és Pintér Sándor belügyminiszter.