Máig emlékszem a pillanatra, mikor először vezettem autót. Egyvalamitől féltem, de attól rettenetesen: nehogy már az első alkalommal nekimenjek valaminek, és tönkretegyem a kocsit. Ennek a villamosvezető-tanoncnak valóra vált a rémálma.

Rég láttam ilyen tragikomikus jelenetet, mint a Bécsi út–Vörösvári út végállomásnál készült képen: zsírúj megálló, gyönyörű sárga villamossal, rajta a tanulójárat felirat a maga szomorúságában. Ezen a járaton már nem tanul senki. Ahogy jobboldalt a tanácstalan karbantartók próbálják felmérni a helyzetet, miközben a szétroncsolódott kocsi oldalán szerényen, éppencsak kivillan a "kiérdemelt bizalom" felirat. Szerencsétlen flótás ezúttal nem érdemelte ki.

A BKK a következő közleményt adta ki:

Ma, kora délután a 2028-as pályaszámú, utasokat nem szállító Combino villamos balesetet szenvedett a III. kerületi Bécsi úti végállomáson - a jármű nekiütközött az ütközőbaknak és kisiklott. Két főt, az oktatót és a tanuló villamosvezetőt könnyű sérüléssel a mentők kórházba szállítottak. Az anyagi kár jelentős.

Az eset kapcsán zajlik a vizsgálat, bővebb információt annak lezárását követően tudunk adni.

A villamosok egy vágányon közlekednek, forgalmuk folyamatos, fennakadás nincs - további forgalomkorlátozás nem várható az eset kapcsán.

[Forrás: Facebook]