Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszországi Liberális-Demokrata Párt vezetője és rendszeres nyilvános pofozógép átlát a szitán, a többszáz ember megsebesítő meteorzápor szerintem nem természet munkája volt, hanem egyenesen az Egyesült Államok hadserge küldte rá Oroszoroszágra titokban, írja a RIA Novost.

"Olyanok vagytok, mint valami primitív törzs. Milyen meteor?" - tette fel a kérdést Zsirinovszkij és hozzáadta, hogy az univerzumnak megvannak a saját törvényei. Például az egyik az, hogy ha valami lezuhan, akkor azt emberek készítették. Az emberek pedig provokatőrök.

Advertisement

Zsirinovszkij spekulációja egyébként onnan ered, hogy korábban a héten John Kerry, az újonnan kinevezett amerikai külügyminiszter, két napig próbálta elérni orosz kollégáját, Szergej Lavrovot. Az amerikai minisztérium szerint Kerry az észak-koreai atomrobbantásról akart beszélgetni és a szíriai konfliktusról, de Zsirovszkij éleslátása határtalan: szerinte figyelmeztetni akarta Lavrovot a tervről és arról, milyen hatással lesz Oroszországra.

Egyébként összeesküvést simán lehet sejteni, állítólag szerdán a kubai Rodasban is láttak valami égitestet ami nagy fénnyel felrobbant, bár semmilyen törmeléket nem találta.

[Russian Times]