Klág riporter és NAK fotós kinéztek ma kora délután a Millenárisra, hogy a szakmai nap keretében kóstolgatnak és csinálnak valami előzetes alkotást a Gourmet-fesztiválról, ám azonban még nagyon nem voltak eléggé készen a dolgok. Egy szép képgalesz azért összejött.

Így viszont szövegileg a sajtóanyagra hagyatkoznék, amely szerint

rakottkrumpli-leves, bárány lollipop, csigaragu és gasztrobotanika és három Michelin-csillag – sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet-fesztivál, május 30. és június 1. között, a Millenárison.

Őrület. Sőt:

Hétvégén újra az ország gasztromakettjével találkozhatnak az érdeklődők a Millenárison: Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, kézműves finomságok készítői várják a gasztronómia szerelmeseit a Fesztiválon. Az idei évben – a saját finomságaik bemutatása mellett – a rakott krumplit gondolják újra hazai és külföldi séfek, így kóstolhatunk rakottkrumpli-levest, rakott krumplit szentjakabkagylóval, esetleg algával. Akinek ez kevés, az kalandozhat az ázsiai utcai kaják világában, ízlelhet igazi vietnami streetfoodot vagy a zsombói asszonyok hagyományos levels rétesét.

És így tovább, és így tovább, arról már nem is beszéve, hogy a csillagos séfek mellett ott lesz a feszten a híres főzelékblogger, Szatmári Feri is, aki mellett szinte eltörpül Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, a holland MasterChef zsűritagja és sok más titulus birtokosa, valamint Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje.

Advertisement

A gurmulásnak ára van: a napijegy 3300 forint, a bérlet 6500, Budapest Essentials karszalaggal féláron lehet bejutni, a jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár meg még egy csomó apróság, nem részletezem.

Olvastam a tumblr-en néhány napja, hogy ez azért így elég drága, egyelőre nem tudok ehhez hozzászólni, tök véletlen, de még soha nem jártam a Gourmet-n. Szombaton készülök, majd utána elmondom, hogy vállalhatatlanul sokat költöttem-e, vagy sem.

További részletek erre.

Fotók: NAK/Cink