Két röhejesen cuki kisállat született a Budapesti Állatkertben egy MILF anyukától és egy pehelyszakállú apukától. NAK annyira nem bírt magával, hogy külön posztban harangozta be a hírt.

Az állatkert mai közleménye szerint ugyanis a kéthetes állatokat egy Júlia nevű idősebb anyuka, és egy olyan apuka nemzette, aki csak nemrég érte el az ivarérettséget. Boy toy-hangulat! Az ormányosmedve kölyköket viszont ketté kellett választani, ugyanis nem volt biztos, hogy Júlia képes lesz mindegyiket felnevelni. Ezért az egyelőre névtelen hímneművel a gondozók foglalkoznak. Az állatkertben már most tudják, hogy ő lesz az, akit felnőttkorában lehet állatbemutatókra hurcolni, mivel fiatalon hozzászokik az emberekhez.

És egy kis infó az ormányosmedvékről a közleményből:

A vörösorrú ormányosmedve (Nasua nasua) a mosómedvefélék rokonságába tartozó, Közép- és Dél-Amerikában honos erdőlakó emlősállat. Étlapján rovarok, apróbb gerincesek, madárfiókák és tojások mellet nagyrészt növényi eredetű táplálékok, gyümölcsök, bogyók és gombák szerepelnek.

A nőstények 77 napos vemhesség után 1-4 utódot hoznak a világra. Az apróságok felnövekedve 3 éves koruk után érik el az ivarérettséget. Élettartamuk a vadonban ritkán haladja meg a 7-8 évet, állatkertekben viszont akár 15-17 évig is élhetnek.

Fotók: Bagosi Zoltán/Fővárosi Állatkert