Vidnyánszky Attila eddig csendben tűrte a tényt, hogy Kerényi Imre miniszteri megbízott kedélyesen buzizott mellette, most viszont megtörte a hallgatást. Először az RTL Klub Híradójának, aztán pedig a közvéleménynek általában. Az utóbbival viszont legalább tiszta vizet öntött a pohárba.

A Nemzeti Színház új igazgatója ezt nyilatkozta az RTL Klubnak:

Az, hogy a Nemzeti Színházban olyan súllyal van jelen a homoszexualitás témája, én úgy gondolom, hogy az nem felel meg annak a súlynak, amilyen súllyal a magyar társadalomban ez a kérdés jelen van. Sokkal nagyobb problémának van feltüntetve. Ezt viszont én is így gondolom.

Itt meg tudjátok nézni a részletet az RTL Klub Híradójából:

Viszont percekkel ezelőtt érkezett a közleménye, amiben végre bocsánatot kér:

Sajnálom, hogy a jelenlétemben igaztalan és bántó szavak hangoztak el a Nemzeti Színház eddigi műsoráról. Hibáztam, amikor nem igazítottam helyre ezeket a szavakat akkor, amikor kimondattak. Most megteszem. A Nemzeti vezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy közös, valós kérdéseinkre egymást megbecsülve keressünk válaszokat.

Kerényi Imre videója, amiben lebuzizza a Nemzeti Színház eddigi repertoárját, pár napja kezdett hullámokat verni. Kerényi a 444.hu-nak elmondta, hogy magánemberként mondta ezeket a szavakat és nem bántásnak szánta. Kulka János nyílt levelet írt Kerényinek, amiben kifejti, hogy a miniszteri biztos helyett is szégyelli magát.

gif: reszegbroker

via hvg.hu