Az MTVA vezérigazgatójának javaslata alapján 2015. április 15-től az MTVA operatív vezérigazgató-helyettesi tisztét Vaszily Miklós tölti be – olvasom az MTVA honlapján.

Hogyan olvasom? Csodálkozva olvasom.

Ez a közlemény egészben:

Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója a tegnapi napon javaslatot tett az MTVA – eddig betöltetlen – operatív vezérigazgató-helyettesi tisztségének betöltésére. A törvényi rendnek megfelelően a javaslatról és a vezérigazgató-helyettes kinevezéséről dr. Karas Monika, a Médiatanács elnöke dönt.

Vaszily Miklóstól az MTVA azt várja, hogy az Alap pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenysége hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, továbbá a gazdálkodás átláthatósága tovább javuljon.

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott.

A most 41 éves Vaszily Miklós eddigi pályafutása során leginkább online média és kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, majd 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től e társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltötte, aktív szerepet vállalva a vállalatcsoport működtetésében és további akvizícióiban. 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Munkája során az üzleti folyamatok átszervezése, a vállalati működés racionalizálása révén az irányítása alatt működő vállalatok a költséghatékonyság és eredményesség terén jelentős javuláson mentek keresztül.

Én ezt nem kommentálom. Mivel is kommentálhatnám ezt pont én?