Mégis akadt egy darab becsületes ember abből a minimum 4-500-ból, aki tudott a Nagy Szervezett Trafikkiosztási Csalásról: egy szekszárdi Fidesz-képviselő borított, és a HVG-nek részletesen elmesélte, hogyan egyeztette a polgármeste a város kormánypárti frakciójával, hogy ki nyerhet a tenderen.

Máris megvan a keddi nap igazi kérdése, miszerint erre mit reagál Lázár János és Fónagy János. Mert most egy igazi belső ember, egy vitézi címmel - és ki tudja, talán Szijjártó Péter-tetoválással is - rendelkező, 8 éve Fidesz-képviselő, folyékonyan kommunistázó állatorvos lépett ki a sorból, és árulta el a nagyközönségnek, hogy a trafiktenderről minden úgy igaz, ahogy a lapok megírták.

Advertisement

A választókerületi elnök-polgármester Horváth István listával érkezett, amin névről névre végigmentek a Fidesz-KDNP közgyűlési tagjai, és azt csinálták, amit igazi előképeik annyira szerettek, vagyis lekáderezték őket, ki kaphat dohányboltot és ki méltatlan rá. Én unom a világon a legjobban az állandó hasonlítgatást a Fidesz és az államszocializmus korszakával, de frankón nem tudom, hogy mi pártállamibb annál, minthogy egy kereskedelmi jogot is az Uralkodó Párt politikai testületei osszanak ki helyi szinten.

A hosszú interjú további részében Hadházy arról beszél, hogy a pártjának milyen rosszat tett az ellenzék hiánya, meg arról, hogy mennyire káros, hogy a Fideszben nem létezik vita, ellenvélemény, mert mindenki mindenre rábólint, hogy bent maradhasson a csökkentett létszámú parlamentben. A végén meg azon lamentál, érik-e majd retorziók azért, hogy a nyilvánossághoz fordult. Ezt én is őszinte érdeklődéssel várom.