Matolcsy beiktatásán csajozósabb volt a hangulat, mert legalább ott volt Selmeczi Gabriella. Próbálok a Szabad egy táncra? helyszínéről közvetíteni ha lesz mit. Két órát bírtam.

Most a Magyar Nemzeti Balett táncosai táncolnak táncot. Megpróbálok keresni olyan embereket akik nem ironikusan vannak itt vagy nem sajtósok. Vagy nem csak az utcáról tévedtek be mert szól a zene.

Advertisement

Hirtelen elkezdtek felkérni nézőket táncolni. Nagyon sokan pánikszerűen távoztak.

"A cél hogy a táncon keresztül szülessenek új párkapcsolatok" - a műsorvezetők most a táncosokat kérdezik arról hogy ez a Balettnél megtörtént-e már. Ahogy kivettem a szavaiból, meg.

Most rálépett a lábamra az atv riportere. Remélem verekedés is lesz, mint egy igazi Országúti diszkóban.

Advertisement

Itt előre mondom mindenkinek, hogy táncolni nem fogok, pedig most próbálnak tanítani mozdulatokra mindenkit.

Kijöttem az Nemzeti Táncszínház elé, hangfalon szól ami bent történik. Most egy társulat igazgatója beszél. Nagyon megfájdult a fejem, Algoflexért táncolnék.

Elkezdett egy srác tárogatózni az utcán, annak nagyobb a sexuális töltete, mint annak ami bent zajlik. Elhallgatott a hangfal, megnézem most mi történik.

Benn a Budapest Táncszínház tart bemutatót, lányok és fiúk hajlonganak miközben az igazgató franciául mantrázik és csettintget. Nyugati tánczenét hallok, de sajnos csak a jegypénztárból jön.

Most úgy érzem magam mint amikor elmentem megnézni egy csomó filmet a Buharov testvérektől egy kis moziban. Nem értem mi történik és miért. A tánctéren elkezdtek bolerózni. Elképzelem ahogy egy tucat magyar fiatal így kezd el mozogni az Ötkertben. Nem megy. A fejem még mindig fáj, ha valaki megszánna egy gyógyszerrel, könnyen megtalál, pont olyan arcot vágok végig mint a profilképemen.

Ez a boleró egy nagyon hosszú dolog. Mint egy dobszóló a Rushnál. Még egy dolog ami sikeresebben össze tudná hozni ennél a fiatalokat: progresszív rock.

Advertisement

Most ráadásul éhes is lettem. Tudja valaki hol lehet olcsón enni a Várban? Kacsintós szmájli. A bolerózás lassan tovább tart mint egy korai Hives-album.

Azon filózok, hogy lesznek-e modern táncok. Szabad például állami eseményen twerkelni? Tapsvihar. Nem a béna poénomnak hanem a végetért táncnak. Sőt! Vastaps! Bravó! Hol vagyok?

És ebben a pillanatban meglátom a magyar közélet fáradhatatlan krónikását, Csillag Ádám.

Most egy fit and fol előadás következik, azaz néptánc fitness elemekkel.

Szűzmáriám, ez tényleg az, amit ígértek.

Oké ez egyelőre tényleg egy showcase különböző tánctársulatoknak. Kicsit falunap hangulatom van, a fitness néptáncosok most a közönség pár tagját bevonták a dologba. Elmentem a büfébe, ahol minden drága de gyorsabb a net. Egy társaság éppen a Markó-akcióról beszélgetett.

Advertisement

Megnézem a hivatalos programot hogy mi lesz még itt, hátha tényleg lesz párválasztás.

A kisgyerekek egyébként élvezik ezt az egészet. Őket biztos nem zavarja az izzadtságszag.

Helló haver, aki mellettem a Cinket olvassa a kanapén a laptopján! Van Algoflexed? Várjál megtréfállak mert mire felnézel én elmegyek mellőled.

Advertisement

Kinnt álldogál egy társaság akik csiptetős névjegyeket osztogatnak. Az egyiken az áll hogy VAK KOMONDOR.

Most nézem hogy itt este 8ig ez lesz. Elszállt minden energiám.

elnézést kérek a Tündök együttestől, az argentín tangó és swingtáncosoktól, a Botafogótól és azoktól akik még következni fognak, de én hazamegyek és megnézem hogy le lehet-e tölteni az Arrested Development új évadát. Köszönöm a figyelmet.


Pár gondolat itthonról, jóllakva, kevésbé hasogató fejfájással

Amikor erre elindultam, akkor valami olyasmira számította, mint az Egy szöszi szerelmének csajozós jelenete fog keveredni a Sziget Fesztivál civilsátras részével, szóval hogy egy csomóan arra fogják majd betanítani a megjelenteket, hogyan kell illedelmesen leültetni a hölgyeket, hogyan kell rendelni egy étteremben, satöbbi, miközben táncbemutatók lesznek. Ehhez képest a Szabad egy táncra? semmi másról nem szólt, csak arról, hogy bizonyos tánctársulatok a balettól kezdve a bugivugiig bemutatnak egy csomó stílust és nem mellesleg saját magukat. Na ja, csak a rendezvénynek nem az volt a neve, hogy A Nemzet Kedvenc Tánctársulatai, hanem egy párválasztást segítő esemény lett volna. Ez volt az, amiből semmi nem lett. Ha lett volna, akkor maradok, mert az biztos hatalmas buli, de így ez még arra sem volt jó, hogy ironizáljon rajta az ember.

Advertisement

Félre nem értsetek, nincsen nekem semmi bajom a társastánccal, táncoljon mindenki ahogy akar, mint ahogy sakkszövetségekbe vagy a Társadalomelméleti Kollégiumba is az lép be, aki szeretne és akit felvesznek. Biztosan egy tök jó szabadidős foglalkozás. Viszont hogy az állam ezeknek a bemutatásával akarja a fiatalokat rávenni arra, hogy bátrabban ismerkedjenek, na ez olyan, mintha a popzenei érzékenységét az Összetartozás dalával akarná bizonyítani.


Most látom, hogy sikerült elkerülnöm a botrányokat, először is nem akartak beengedni egy csomó embert, akiken kormányellenes (vagy ahogy fennt is írtam, vak komondoros) kitűző volt, utána pedig este megérkezett egy csomó fiatal, fiú fiúval, lány lánnyal kezdett el táncolni, de ezt a közönség annyira nem vette jófejkedésnek és leültették őket.

Advertisement

Kommentben is megírtam, de most itt is leírom, hogy én semmi értelmét nem láttam ezeknek, mármint nem egy humortalan vén trotty vagyok aki szerint a rohadt fiatalok inkább örüljenek, hogy van ilyen, hanem hogy az egész esemény annyira nonszensz volt már magában is, hogy alig volt értelme erőszakosan viccet csinálni belőle. Persze, kellenek az olyan tettek, mint a Markó Iván-szembesítés, de közben meg ez az egész nem volt több egy táncházos gyereknapnál, ahol ráadásul ahogy láttam még egy politikus sem tűnt fel.