Ma elmentem az utcába, ahol Balog lakik, és találtam egy friss sírhantot. Ráadásul egy autóban! Mi lehet a bizarr eset megoldása?

Segítsetek!

Az úgy volt, hogy először azt hittem, Balog miniszter ellopott egy sírt. De mostanra elbizonytalanodtam.

Advertisement

Délelőtt otthon dolgoztam, aztán elindultam a szerkesztőségbe, miközben végig Balog Zoltán járt az eszemben, mivel reggel, a kisboltból hazafelé támolyogva szinte összeütköztünk a kertkapunkban. Utána írta valaki, hogy itt lakik alattunk, az Érmelléki utcában, amit nem tudtam, ezért arrafelé indultam le a metróhoz.

Az utca elején egy villogós személyautó parkolt, benne várakozó sofőrrel. Látványosan unatkozott. "Tuti a Páterre vár" – gondoltam. Ekkor vettem észre, hogy szorosan a személykocsi előtt egy fehér VW furgon áll, sarkig nyitott hátsó rakodóajtóval. Benéztem. A raktérben egy komplett sírhant feküdt, porhanyós földből, csak úgy odalapátolva. Egészen szabályos alakja volt, és apró rögöcskékből állt. A furgonban egyébként nem ült senki, mintha a mögötte parkoló kocsi vezetője vigyázott volna rá.

A sofőr tekintete szinte égette a hátamat, nem mertem fotózni, hanem hevesen borzongva elkotródtam a Fillér utca irányába.

Advertisement

Utána kezdtem gondolkodni, hogy mi lehetett ez az egész. Megkérdeztem a tumblr-es ismerősöket, és Amtitkosvergodese szöget ütött a fejembe a következő felvetésével:

És ha vámpír, és éppen hazaérkezett?

Hát ez sokkal életszerűbb megoldás az enyémnél, miszerint a miniszter éppen le akarta nyúlni a társasházuk közös, osztatlan tulajdonban lévő kerti sírhantját, hogy átvigye a telekre. És a hant volt is akkora, hogy a kis termetű politikus simán aláférjen! De el tudod képzelni, hogy ennek a kormánynak vámpír származású tagja legyen? Ha van bennfentes infód vagy logikus következtetésed arról, hogy mit jelent ez az egész, kérlek, segíts, mert egyelőre nem merek hazamenni!