Victor Ponta ügyvédje kíséretében kihallgatásra jelentkezett a korrupcióellenes ügyészségen.

A Trasindex ismerteti a DNA néven ismert ügyészség közleményét, mely szerint:

A DNA közleménye szerint bűnvádi eljárást kezdeményeznek, a miniszterelnököt 17 rendbéli okirathamisítással, folytatólagosan elkövetett adócsalásban való bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsítják ügyvédi minőségében, miniszterelnökként pedig három rendbéli érdekkonfliktussal, amiből egy folytatólagosan elkövetett.

Az épületnél várakozó újságíróknak Ponta az MTI híre szerint távozáskor azt mondta, gyanúsítottként idézte be Jean Uncheselu ügyész. A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja: ez az ügyész vezeti a bűnvádi eljárást Dan Sova szociáldemokrata szenátor, Ponta volt kampányfőnöke ügyében.

Sovát hivatali visszaélésben való bűnsegédlettel és jogtalan haszonszerzéssel gyanúsítják, az előzetes letartóztatását több ízben megakadályozta a szenátus. Az ügy két olténiai hőerőművel (Turceni-Rovinari) 2007-ben kötött ügyvédi szerződés miatt indult.

Victor Ponta jogászként abban az időszakban üzleti kapcsolatban állt a Sova ügyvédi irodával. A román miniszterelnök fél óra után szabadon távozott a DNA épületéből.