Pénteken vizeléssel egybekötött tájékoztatót tart Lazáry Viktor, a kokainozással vádolt szombathelyi fideszes. Nem kockáztat, a kokain 12 óra alatt kiürül.

A karaktergyilkos szocialista kampány alanya azt állítja, nem ő látható a videófelvételen, de igaza bizonyítása végett szerdán már csináltatott egy negatív eredménnyel zárult vizelettesztet. Amit pénteken megismétel a sajtó jelenlétében.

Lazány feljelentést is tesz kényszerítés és rágalmazás miatt.

Függetlenül attól, hogy tényleg drogozott-e vagy nem, Lazáry gyakorlatilag nem kockáztat sokat a tesztsorozattal. A kokain ugyanis baromi gyorsan kiürül a szervezetből, vizeletben mindössze 12 órán át mutatható ki a fogyasztás után. Nem véletlen, hogy annyira népszerű drog menő sportolók körében. De ha a videón tényleg Lazáry lenne látható, és mondjuk nem kokszot, hanem valamilyen amfetamint szippantott volna, az is kiürül 2-4 nap alatt. Sima, kokaint néző vizeletvizsgálattal tehát gyakorlatilag azt lehet bizonyítani, hogy előző este nem tépett be az alany. Ha a benzoilekgonin nevű, a kokainporban jelen lévő, de nem aktív anyagot is vizsgálják, az a krónikus fogyasztóknál 10-22 nap múlva is kimutatható.

[via hvg]