Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett az Alfahír és a Kuruc.info állítólagos tudósítója is.

A holokausztról egy féléves oktatás keretében tanulnak majd a PPKE hallgatói, ezt Szuromi Szabolcs rektor és Ilan Mor izraeli nagykövet jelentették be egy sajtótájékoztatón, melyen feltűnt egy, magát a Kuruc.info tudósítójának valló fiatalember is.

Advertisement

A Kuruc ugyebár illegalitásban működik, úgyhogy meglehetősen ritkán jelennek meg munkatársai élőben – a tegnapi eseményen feltűnő férfi azt mondta, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnök hallgatójaként önként ír az oldalnak. Ő és az Alfahír tudósítója is több kérdést tett föl a rektornak és a nagykövetnek, akik azonban a Népszabadság tudósítása szerint türelmesen válaszolni próbáltak a kérdésekre.

A Pázmány hallgatóinak azért kell egyébként tanulniuk a holokausztról, mert “új kezdeményezések szükségesek, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlanságáról világos kép alakuljon ki az újabb generációkban. Ennek leghatékonyabb módja a nevelés, az oktatási rendszer minden szintjén”. Az Index az egyetem Facebook-csoportjába benézve azonban azt tapasztalta, hogy a hallgatók nem örülnek felhőtlenül a hírnek.

Fotó: MTI/Mohai Balázs