De a hangsúly még a lassacskánon van: a BKK és a MÁV is járatkimaradásokról, jelentős késésekről számol be.

Országszerte tart még a szerdai vihar utáni helyreállítás és a károk felmérése, de az már biztos, hogy volt halálos áldozata is a viharnak: egy kispesti pincében felgyülemlett víz okozott áramütést.

Advertisement

A Mávinform azt közölte az MTI-vel, hogy több helyen, köztük a budapesti elővárosi vonatforgalomban még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatók az előző napi vihar következményeként.

A Keletiben több vágányt is lezártak, a gödöllői vonatok egyáltalán nem közlekednek, a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 40-60, Szolnok felé 30-40 perces késésekkel kell számolni, ennél kisebb késések pedig majdnem mindegyiken előfordulhatnak. Azt ígérik, estig minden vonalon helyreáll majd a rend. (Ide jöhetnek a viccek arról, hogy akkor csak másfél órát késnek majd a vonatok? LOL)

A BKK is problémákról számolt be, leginkább az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt fák miatti felsővezeték-szakadások miatt, mindenki nézze meg a társaság Facebookját, mielőtt elindulna. De az biztos, hogy a 3-as metró, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár.

(A fotót még tegnap este készítette NAK)