A brit bulvársajtó legbizarrabb és legérthetetlenebb húzása, hogy időnként hasonmásokkal szemléltetik a királyi család életét. Pedig tényleg mindenki gyűlöli őket.

A Daily Mail rendszerint bedobja ezt a trükköt, amikor épp történik valami a családban – esküvő, terhesség, gyerekszületés –, és leközöl egy teljesen értelmetlen fotósorozatot, melyek első pillantásra a királyi család tagjait ábrázolják otthon, ahová a fotósok valójában nem követhetik őket. De ha jól megnézed, nyilvánvaló lesz, hogy ezek nem ők.

Egy fotós, Alison Jackson ugyanis életvitelszerűen személyesít meg hasonmásokkal hírességeket, erre egy egész egzisztenciát is épített, annak ellenére, hogy borzasztó bénák a fotók, a hasonmások pedig nem is igazán hasonlítanak.

Advertisement

A legjobb a kommenteket nézni, amint a Daily Mail újra előjön a hasonmásos cikkel, mint például most, a hercegi pár második gyereke születésekor: kivétel nélkül mindenki gyűlöli az egészet. A mostani cikk különösen jó, hiszen csak a legvégén jegyzik meg magyarázatként, hogy a képeken csak hasonmások szerepelnek.

Én már nagyon várom, hogy a Bors vagy a Blikk bedobja ugyanezt az Orbán-családdal – kár, hogy a Miniszterelnök Úr túl gyakran engedi be a bulvársajtót a házába, úgyhogy egyelőre nincs szükség hasonmásokra. Pedig mekkora sorozatot lehetne csinálni az ál-Orbán Viktor és az ál-Tiborcz István pálinkázásából!