A tegnapi Szabad egy táncra? nevetséges volt, az ember egy ilyen fiaskó után vagy lenyeli a dolgot és megy a munkájára, vagy elkezdi visszaköpködni. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkára egészen Bajnai Gordonig köpköd.

Egészen szívbemarkoló, ahogy Soltész a döcögő beszédével Bajnai Gordonra mutogat a Szabad egy táncra? Facebook-oldalának szétviccelése miatt, pedig emögött csak közepesen vicces, de nagyon lelkes magyar internetes trollok álltak, akik elé ezzel az egésszel belógatták az állami répát és elengedték a gyeplőt. A Bajnai-sározás után pedig még tréfásabb az, ahogy az államtitkár folyamatosan anarchistázik, és olyan aktivistákról beszél, akik például húsvétkor meg pünkösdkor szoktak eljárni tüntetni, amikor rendes magyar emberek mást ünnepelnek.

Oké, a politikai üzenet az egy dolog. De nem tudok elmenni amellett, hogy a szociális államtitkár rosszabbul beszél egy mikrofon előtt, mint egy általános iskolás gyerek, akinek két perccel azelőtt esett ki a szemfoga, mielőtt el kellene az egész igazgatóság előtt szavalnia a Föltámadott a tengert. Soltész hebeg-habog, felváltva néz a riporterre és hosszú másodpercekig a kamerába (lásd címlapkép), majd amikor egy konkrét adatot kellene elmondani, úgy puskázik a kezéből, hogy minden egyetemen kivágták volna a zéháról. Rosszul ejt ki szavakat, amiket néha bénán választ meg, komolyan, nem volt senki a kormany.hu-nál, aki azt mondja, hogy jó, álljunk le, kezdjük előről, maga meg gondolja meg, hogy mit szeretne, adunk 30 percet, aztán visszajövünk.

A tippet köszönjük argyre kommentelőnknek.