Szily László főszerkesztő egy igazán fontos parancsot adott nekem idén, az pedig az volt, hogy minden egyes hírt vegyek át a Dumb és Dumber folytatásáról. Hát tessék!

Szóval az a nagy hír, hogy a javában forgó folytatásnak már ki is tűzték a premierdátumát, 2014 novemberében mutatják be az amerikai mozik. A Dumb és Dumber To, aminek a címw természetesen egy vicces utalás arra, hogy még a filmkészítők is annyira buták, hogy nem tudják leírni a Two-szót, arról fog szólni, hogy Harry és Lloyd útra kel megkeresni egyikőjük gyerekét, akinek a létezéséről sem tudtak. Jim Carrey és Jeff Daniels biztos szerepelni fog a második részre, Laurel Holly-ról nincsen szó, Peti papagájjal még nem írták alá a szerződést, a Gázos pedig éppen kórházban van a bélpanaszaival.

Advertisement

A Deadline még azt is hozzáteszi, hogy majdnem pont húsz év különbséggel mutatják be a két részt, az eredeti 1994 decemberében került mozikba. Nálunk pont egy év késéssel. Egyelőre magyar forgalmazóról nincsen hír, de hülye lenne ezt bárki is lepasszolni.

Itt van Jeff Daniels, illetve bocsánat, Harry üzenete a Vine felhasználóinak.

Tök vicces belegondolni, hogy egyébként már készült folytatása a Dumb és Dumbernek, a When Harry Met Lloyd arról szólt, hogyan találkozik a két dilibogyó, de remélem ezzel a filmmel még az emlékezetét is eltörlik annak.

Advertisement

Attól eltekintve, hogy a Dumb és Dumber gyerekkorom egyik legviccesebb moziélménye volt, pénzt is termelt rendesen, a gyártási költségét már az első hétvégén visszahozta csak az Egyesült Államokban, az egész világon pedig százmilliókat kaszált. Ez volt Peter és Bobby Farrelly első játékfilmje, később ők rendezték a Tökös tekést, a Keresd a nőt, az Én és én meg az Irént, és például az Ozmózis Jones nevű baromi vicces animációs filmet, ami olyan volt, mintha az Egyszer volt, hol nem volt... az embert felturbózták volna a kétezres évek közönségének. Valahol az Ozmózis Jones környékén a testvérpár neve már nem jelentett annyira kasszasikert, mint a kilencvenes években. Talán majd jövő novemberben.