Népbarát kommunista kormányok. Népbarát kommunista kormányok. Népbarát kommunista kormányok. Orbán a rádióban a példaképeiről is beszélt. Azt mondta, ő még a népbarát kommunistáknál is jobban csökkenti a rezsit.

A péntek reggeli Kossuth rádiós benyalóinterjúban, miután a miniszterelnök elmondta, hogy milyen jó éve van a magyar gazdaságnak, a rezsicsökkentés következő köre került szóba. Orbán elmesélte, hogy az újabb 11 százalékos csökkentést még elbírja a gazdaság, mivel ezt mondta az energiahivatal elnöke. Ilyen rezsicsökkentés még a népbarát kommunista kormányok, még a Kádár-rendszerben sem történt, ezért ez számomra azt szimbolizálja, hogy Magyarország önálló és független politikát folytat – mondta Orbán, bennünk meg megállt az ütő, és azóta is csak óvatosan mozog. Nem meglepő, de a miniszterelnök nem fél attól, hogy uniós vita lesz a rezsicsökkentésből.

Advertisement

Az interjú második csúcspontján, miután Orbán megjegyezte, hogy az energiaszolgáltatók korábban kihasználtak bennünket, a riporter odabökte, hogy ezt jogszabályszerűen tették, mire Orbán azzal riposztozott, hogy "És?", aztán azt mondta, hogy "mi is így tesszük". Hogy azzal zárja le a választási humorblokkot, hogy a riporter provokálta őt, azért mondta azt, amit.

[via hvg.hu]