Én még mindig nem hiszem el: Puskás Akadémia Pancho Arénának fogják hívni az Orbán Viktor vikendháza mellé épített cezaromániás falustadiont.

Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna.

Először csak ízlelgesd a nevet! Hogy lehetett ekkora hülyeséget kitalálni? Nem volt egyetlen normálisan bátor ember, aki szólt volna, hogy haló, ez iszonyatosan hangzik? Eleve ízléstelen volt a kezdetektől fogva, ahogy Orbán Viktorék ráhajtottak a Puskás Ferenc-brandre. Értem én, hogy a nagyvilágban ezt ismerik, ez eladható, de már eleve oltári suttyóság volt lenyúlni Puskást a kispestiektól.

De jött a probléma, hogy a tehetős magyar cégekből kizsarolt "önkéntes" támogatásokból épült arénát mégsem nevezhetik Puskás stadionnak, ha egyszer van már egy olyan nevű. De annyira kellett a pénz, hogy a Puskás-tehén tőgyét nem bírták elengedni, így az ismert csatár spanyol becenevét adták a pályának. Pedig volt neki rendes magyar beceneve, a Sváb meg az Öcsi. Magyar fülnek egyik sem hangzik semmivel sem hülyébben, mint a totál debil Pancho.

Akkor miért nem lett Sváb Aréna vagy Öcsistadion? Hát mert akkor kevésbé lett volna értékesíthető idegenben. Mert a stadion értelme természetesen nem az, hogy a kutya által nem nézett, borzalmas futballt játszó Puskás Akadémia csapatának szép pályája legyen, hanem hogy az akadémia jó pénzért edzőtáborozó csapatokat tudjon idecsábítani, azzal a bónusszal, hogy az előkészületi meccseiket ilyen szép stadionban játszhatják le.

A legsúlyosabb mégis az, hogy tényleg senki sem mer szólni, hogy ez a név egyszerűen túl hülyén hangzik magyarul.