Mármint Facebookon. Bizony: az egész országból elérhetetlenné vált a harmadosztályú Notts County közösségi oldala, miután Bajner Bálinttal együtt egy csomó trollt is sikerült szerezniük. Hiába linkeltem be, itthonról úgysem fogjátok elérni.

Arról, hogy pontosan ki is ez a Bajner Bálint, és miért kapták fel őt ennyire a trollfocisok, Szily László már írt egy posztot. 48 óra alatt 4500 új követője lett az oldalnak, és a magyar focis első pályára lépését bejelentő hír alá is több mint száz komment érkezett, ami több mint ezer lájkot kapott. Eközben a Bajnert nem említő posztoknál általában kétjegyű a kedvelések száma.

A Notts County nem teljesen értette a jelenséget, és nem is nagyon tudtak mit kezdeni vele. Pedig állítólag Bajner előző csapata, az Ipswich Town figyelmeztette is őket a játékos rajongótáborára. A Notts aztán megelégelete, hogy a bajneres tartalmak mellett minden más elsorvad, ezért drasztikus lépésre szánták el magukat. Miután a klucsszavak alapján történő szűrés nem bozonyult hatékonynak, letiltották a Facebook-oldal magyarországi elérését. Ez nem különösebben nehéz feladat, minden facebookos oldal adminisztrátora tehet hasonlót. Ugyanezt tette az Ipswich Town is, az ő oldalukat sem lehet most Magyarországról elérni.

A klub vezetése reménykedik benne, hogy a tiltás csak átmeneti. A csapatnál létrehoztak egy külön rajongói oldalt a magyaroknak, a Notts reméli, ez eltereli a figyelmet az eredeti lapról.

A No Bajner, no party mém továbbra is terjed, miután a külföldi rajongóknak is megtetszett a jelmondat. Sőt, a magyarok kitiltásán felháborodott kommentelők megalkották a saját változatukat, ők a No Hungarians, no party szlogent posztolják az oldalra.

Az egészben talán az a legviccesebb, hogy a tiltásról olyan oldalak is cikkeznek, mint a BBC, Telegraph vagy a Reuters. Vagyis: világsztár lett egy magyar futballista!

Képek: Trollfoci