Egyrészt van egy viszonylag új hír, miszerint jönnek az oroszok, vagyis a magyar futballválogatott november 18-án Fabio Capello csapatával játszik majd barátságosan. Másrészt a magyar szövetségi kapitány nyilatkozott az MTI-nek a borzalmas feröeri 1-0-ról.

Posztolom, mert tanulságos, igaz, tolódásról nincs szó benne:

Nagyon elfáradtam ebben a két hétben, ilyen szenvedést még nem éltem át, mint a keddi. Nem erre készültünk, teljesen más felfogásban játszottak, mint amire számítottunk. A játékosok nem is akartak örülni, nekem kellett rájuk szólnom, hogy a négy pont megvan, igenis örüljenek neki, mert erről szól a profi futball. Ha egy ilyen meccset megnyersz, az erőt adhat a folytatásra.

Mondta azt is, hogy a csapat küzdött-hajtott, de nem volt játék. Ebben szerinte neki is van szerepe, mert lehet, hogy eredményesebbek lettek volna, ha fáradtan is, de több olyan játékos lép pályára, aki Bukarestben is futballozott. Ők egyheti munkával a hátuk mögött talán összeszokottabbak lettek volna.

Advertisement

Dárdai szerint továbbra is alapvető, hogy meglesz-e a három pont a finnek ellen – nov. 14-én –, utána esetleg lehet majd számolgatni és a folytatásról beszélgetni.

Fotó: Illyés Tibor/MTI