A nagy magyar nethumorista, ernO adta az alapötletet azzal, hogy a KitKat csokiról elnevezett új Android-verzióról szóló poszt alá azt kommentelte be, hogy "Android Kati tortabevonó". Android Kati! Potosabban Android Katica, mert igazából így hívják azt, amire ernO gondolt. Logónak egy csöcsös, fejkendős robottal. Azonnal meglódult a fantáziánk. Azt semmi pénzzel és a legjobb kapcsolatokkal sem lehetne elintézni, hogy Android Négercsók legyen, de más lehetőségek bőven akadnak.

A családnév-vonalon haladva adná magát az Android Tibi, bár ha országimázs-szempontból nézzük a dolgot, erről azért nem az egész világ jönne rá név alapján, hogy magyar junkfood. Kérdés, hogy ennek a fényében hogyan szerepelne az Android Geszti Eszti.

Ha egyértelműen magyaros jelet szeretnénk hagyni a mobiltulajdonosok agyában, talán az Android Dunakavics lenne a megoldás. Ha a gyerekkorú felhasználók az igazi célpont a leendő oprendszer-verzióval, ott brummog a cserepadon Android Maci nugát, nem is beszélve a marketingesek lábánál csaholó Android Pajtás nugátról, aki a világ maradék kommunista piacain nyilván aratna.

Ha pedig egyszerre akarják megszerettetni a rendszert gyerekkel és felnőttel, a csodafegyver az Android Állat ABC lehet. Ha van jobb ötleted, azonnal írd meg!