A 70 éves médiamogul szerint akár felesége is fojtogathatta volna őt, hiszen történt már ilyesmi régebben is. Csalódott Nigellában, amiért nem védte meg az egész hajcihő alatt.

Júniusban kapták le fotósok azt a pillanatot, ahogy Charles Saatchi a kezét zokogó felesége nyakán tartja és megcsavarja az orrát. A férfi akkor megpróbálta azzal lepattintani a vádakat, hogy csak játszottak és nem gondolták komolyan. Saatchi most vasárnap jelentette be a Daily Mailben, hogy válik a feleségétől, méghozza a következő okok miatt:

  • Csalódást keltett a feleségének.
  • Csalódott, amiért a felesége sajtósai arra kérték a szakácsnőt, hogy ne nyilatkozzon az egész ügyben, ne tagadja, hogy a férje bántalmazta és ne tisztázza, hogy ő eddig sosem bántotta.

A Mail még megkérdezte a házaspár barátjait is, hogy pontosan min ment a vita a híres fojtogatós jelenetben (hova menjen iskolába Nigella lánya) és hogy igazából azért nagyon megértették egymást mint pár, bár a férfi tényleg fel szokta néha kapni a vizet, de források híján az egész inkább tűnik a Saatchi-birodalom médiamanipulációjának, mint igazi oknyomozásnak. A tény az, hogy egy hónappal ezelőtt készült egy kép arról, ahogy Charles Saatchi nyilvánosan fojtogatja a 17 évvel fiatalabb feleségét, és nincs az a spin, ami ezt meg tudná oldani.