Akármennyire poénnak tűnik, nem vicc: van már állami horoszkópunk is! Az MTVA közreműködésével, az MTI Új Média kiadásában megjelenő hirado.hu ugyanis rendszeresen közöl horoszkópokat. Van külön napi és heti kiadás is.

Az ikrek Orbán Viktornak például ezt jósolja mára az állami jósda:

"Nyűgös, duzzogós hangulata ma komoly konfliktusokat gerjeszthet munkahelyén. Amennyiben tárgyilagosan tisztázzák a félreértéseket, kézzelfogható eredményeket produkál, hosszú távon is megalapozhatja anyagi, szakmai sikereit. Az irreális tervek, képességei, lehetőségei túlértékelése és a türelmetlenség azonban sok kárt okozhat."

A vízöntő Mesterházy Attilának viszont klassz napja van az MTI szakértői szerint:

"A sok feszültség ellenére szakmai, egzisztenciális és üzleti területeken hosszú távra is megalapozhatja sikereit. Ehhez azonban félre kell tennie hiúságát: ma semmiképp ne csináljon presztízs kérdést abból, öné vagy feletteseié lesz-e az utolsó szó. Családi élete sem éppen konfliktusmentes, de így legalább elég ösztönző erő éri problémái megoldásához."

Vegyes jóslatot kapott az oroszlán Vona Gábor a közmédia asztrológusaitól:

"A munkahelyi feszültségeket, kenyérharcot nehezen viseli. Nem biztos, hogy nyíltan kell konfrontálódnia, az esőcsepp is képes kivájni a sziklát. Húzódjon vissza otthonába, jöjjön tisztába lelki igényeivel és szükségleteivel – így hatékonyabban képviselheti érdekeit. Bár odahaza továbbra is feszült a légkör, szerettei támogatni fogják, ha kiönti nekik a szívét."

Én a magam részéről örülök a kezdeményezésnek, hiszen ahogy a megbízhatatlan hírek közt is jó, ha van egy tiszta forrás, ugyanúgy hasznos egy megbízható jós is, mert bizony sokan össze-vissza jövendölnek mindenfélét.

Persze a dolog felvet néhány kérdést:

  • Ki írja a horoszkópot? Egy vicces kedvű újságíró, poénból, hasra ütve, mint egy bulvármagazinnál? (Nem örülnék neki, mert megrendülne a közmédiába vetett sziklaszilárd bizalmam.)
  • Ha asztrológus, akkor hogy választották ki? Netán egy jól ismert sztár?
  • Milyen módszerrel dolgozik?
  • Állásban van?
  • Mennyibe kerül az államnak a jós?
  • Jövendöl más állami cégeknek is?


Megannyi kérdés, amire szerettünk volna választ kapni. Meg is kerestük a hirado.hu-t, de két napja hiába várjuk a válaszukat. Amint megjön, jelentkezünk!