Az esztergomi Suzuki-gyárban sem tétlenkedik Orbán Viktor, a mikroblogger. Két minyont fotózott le az előbb, ami gasztropolitológiai villámelemzésért kiáltott, tessék, már itt is a megfejtés.

A sárga és rózsaszín minyon közelképével Orbán egyértelműen a ma hajnali rádióinterjújának üzenetére kíván ráerősíteni. Az üzenet verbálisan körülbelül úgy foglalható össze, hogy "igen, én vagyok az új Kádár János". Maga Orbán ezt kicsit más szavakkal, így fogalmazta meg a stúdióban: "Ilyen rezsicsökkentés még a népbarát kommunista kormányok, még a Kádár-rendszerben sem történt, ezért ez számomra azt szimbolizálja, hogy Magyarország önálló és független politikát folytat". A minyon önmagában is szimbólum, a népi demokratikus gasztronómia, azon belül az MSZMP-s édességkultúra ikonja. Kívül giccsesen ronda, belül fullasztóan édes, de bűnös módon jól esik beleharapni. A kádárista gasztrovizuális utalást csak erősíti a fogyasztás helyszíne, a Suzuki-gyár, hiszen itt gyártják a még mindig Kádárban hívő tömegek számára elérhető autót.

Orbán tehát ismét bravúrosan szórta el üzenetét a média teljes spektrumán: reggel a rádióban indul a Kádár-kampány, délben a neten folytatódik a sulykolás, illetve a rádiótól érintetlen potenciális választók elérése, este pedig a Híradó fogja feltenni a koronát.