Ennek következtében Tiborcz István eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet. A hírt a Napi Gazdaság írta meg ma.

A kormánylap úgy tudja, Orbán Viktor veje “az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését”. Az újság felidézte: Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberében házasodott össze, és “ezt követően gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével”.

Advertisement

Írták még, hogy kedden a parlamentben az LMP is az Elios nevű vállalkozás tevékenysége miatt kérdezte Orbánt, aki azt válaszolta, senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt. Ráadásul azt is mondta, hogy korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családtagjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.

Viszont ha jobban egymás mögé rakom az időpontokat, akkor a Miniszterelnök Úr nem is most hozta rá a frászt a vejére. Vagy lehet, hogy rá se hozta? Nagy kérdések ezek napjainkban.

Advertisement

Ja, egyébként a keszthelyi kikötőbizniszből is kiszállt Tiborcz, ez pár napja derült ki.